rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Orechová roláda s hruškami

Oriešková dobrota osviežená hruškami.

postup:

  • 1. Príprava orechovej roládovej hmoty: 4 bielka a dve tretiny práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. 4 žĺtka a jednu tretinu cukru vymiešame, pridáme vodu a 10 g vanilínového cukru. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s 20 g orechov. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút. 

  • 2. Príprava krému: Z mlieka, kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme 50 g pomletých vlašských orechov a pokrájané kompótové hrušky. 

  • 3. Po vychladnutí piškóty, potrieme orechovým krémom s hruškami a stočíme do rolády. Po stuhnutí povrch prizdobíme čokoládou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Orechová roláda s hruškami

Oriešková dobrota osviežená hruškami.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5 - 7 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
200 g Helia
80 g múka polohrubá
80 g cukor práškový
70 g cukor kryštálový
70 g vlašské orechy sekané
30 g krémový prášok Zlatý klas
30 g čokoláda na varenie
20 g vanilínový cukor
hruškový kompót
5 ks vajcia
200 ml mlieko
20 g rum
20 g voda

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia