Orechové mufiny potešia pri raňajkách aj v priebehu celého dňa.
1. Palmarin a práškový cukor mierne nahrejeme a vyšľaháme do peny. Pridáme vajcia.
2. Múku preosejeme, pridáme kypriaci prášok do pečiva, štipku škorice, pomleté vlašské orechy a postrúhanú citrónovú kôru. Zľahka vmiešame do našľahanej tukovej peny.
3. Hmotu vložíme do pripravenej formy na mufiny (papierové košíčky) a pri teplote 160 - 180 °C pomaly pečieme 20 - 25 minút. Do hmoty môžeme vložiť kúsky orechov.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Orechové mufiny potešia pri raňajkách aj v priebehu celého dňa.
100 g | Palmarín |
---|---|
85 g | cukor práškový |
60 g | múka hladká špeciál |
100 g | vlašské orechy sekané |
škorica mletá | |
6 g | kypriaci prášok do pečiva |
2 ks | vajcia |
1/2 ks | citrón |