Lahodné orechové koláčiky, ktoré vám tak zachutia, že ich určite nebudete piecť len raz...
1. Príprava cesta: 120 g kryštálového cukru a bielky z 5 ks vajec vyšľaháme na tuhý sneh. V inej nádobe vymiešame 1 žĺtok s Palmarinom, pridáme 1 polievkovú lyžicu vody. Obidve hmoty spolu zľahka spojíme a pridáme zmes múky so štipkou kypriaceho prášku, škrobom a 25 g mletých orechov. Cesto rozotrieme na tenké pláty na 2 plechy a pri teplote 220 °C upečieme do zlatista.
2. Príprava krému: z mlieka, 60 g kryštálového cukru, vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme a následne pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Hladký krém dochutíme 50 g zomletých vlašských orechov.
3. Po upečení cesto rozkrojíme na polovicu. Vzniknú nám 4 pláty, ktoré naplníme orechovým krémom a necháme stuhnúť. Časť krému necháme na dokončenie (obaľovanie do vlašských orechov).
4. Po stuhnutí pokrájame pláty na trojuholníky, obalíme do 100 g orechov a vhodne dozdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Lahodné orechové koláčiky, ktoré vám tak zachutia, že ich určite nebudete piecť len raz...
rum | |
---|---|
250 g | Helia |
30 g | Palmarín |
70 g | múka hladká špeciál |
180 g | cukor kryštálový |
175 g | vlašské orechy mleté |
35 g | maizena |
10 g | vanilínový cukor |
40 g | krémový prášok Zlatý klas |
350 ml | mlieko |
5 ks | vajcia |
1 lyžica | voda |
kypriaci prášok do pečiva | |
20 ml | rum |