Lahodné orechové koláčiky, ktoré vám tak zachutia, že ich určite nebudete piecť len raz...
1. Príprava cesta: 120 g kryštálového cukru a bielky z 5 ks vajec vyšľaháme na tuhý sneh. V inej nádobe vymiešame 1 žĺtok s Palmarinom, pridáme 1 polievkovú lyžicu vody. Obidve hmoty spolu zľahka spojíme a pridáme zmes múky so štipkou kypriaceho prášku, škrobom a 25 g mletých orechov. Cesto rozotrieme na tenké pláty na 2 plechy a pri teplote 220 °C upečieme do zlatista.
2. Príprava krému: z mlieka, 60 g kryštálového cukru, vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme a následne pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Hladký krém dochutíme 50 g zomletých vlašských orechov.
3. Po upečení cesto rozkrojíme na polovicu. Vzniknú nám 4 pláty, ktoré naplníme orechovým krémom a necháme stuhnúť. Časť krému necháme na dokončenie (obaľovanie do vlašských orechov).
4. Po stuhnutí pokrájame pláty na trojuholníky, obalíme do 100 g orechov a vhodne dozdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Lahodné orechové koláčiky, ktoré vám tak zachutia, že ich určite nebudete piecť len raz...
| rum | |
|---|---|
| 250 g | Helia |
| 30 g | Palmarín |
| 70 g | múka hladká špeciál |
| 180 g | cukor kryštálový |
| 175 g | vlašské orechy mleté |
| 35 g | maizena |
| 10 g | vanilínový cukor |
| 40 g | krémový prášok Zlatý klas |
| 350 ml | mlieko |
| 5 ks | vajcia |
| 1 lyžica | voda |
| kypriaci prášok do pečiva | |
| 20 ml | rum |