rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Orechové trojuholníky

Lahodné orechové koláčiky, ktoré vám tak zachutia, že ich určite nebudete piecť len raz...

postup:

  • 1. Príprava cesta: 120 g kryštálového cukru a bielky z 5 ks vajec vyšľaháme na tuhý sneh. V inej nádobe vymiešame 1 žĺtok s Palmarinom, pridáme 1 polievkovú lyžicu vody. Obidve hmoty spolu zľahka spojíme a pridáme zmes múky so štipkou kypriaceho prášku, škrobom a 25 g mletých orechov. Cesto rozotrieme na tenké pláty na 2 plechy a pri teplote 220 °C upečieme do zlatista. 

  • 2. Príprava krému: z mlieka, 60 g kryštálového cukru, vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme a následne pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Hladký krém dochutíme 50 g zomletých vlašských orechov.

  • 3. Po upečení cesto rozkrojíme na polovicu. Vzniknú nám 4 pláty, ktoré naplníme orechovým krémom a necháme stuhnúť. Časť krému necháme na dokončenie (obaľovanie do vlašských orechov). 

  • 4. Po stuhnutí pokrájame pláty na trojuholníky, obalíme do 100 g orechov a vhodne dozdobíme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Orechové trojuholníky

Lahodné orechové koláčiky, ktoré vám tak zachutia, že ich určite nebudete piecť len raz...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
rum
250 g Helia
30 g Palmarín
70 g múka hladká špeciál
180 g cukor kryštálový
175 g vlašské orechy mleté
35 g maizena
10 g vanilínový cukor
40 g krémový prášok Zlatý klas
350 ml mlieko
5 ks vajcia
1 lyžica voda
kypriaci prášok do pečiva
20 ml rum

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia