Je to svieži a veľmi osviežujúci koláčik.
1. Urobíme si cesto: Žĺtky, cukor, kôru a šťavu z citróna vymiešame (kôru a šťavu z citróna lejeme na cukor, nie na žĺtky). Z bielkov ušľaháme sneh a zľahka primiešame do žĺtkov, postupne sypeme múku zmiešanú so Solamylom. Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 korpusy.
2. Krém: v troške mlieka rozmiešame puding, vajce, cukor. Zvyšok mlieka necháme zovrieť a za stáleho miešania vlejeme rozpustený puding. Kašu chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Heliu vymiešame, pridáme citrónovú šťavu a pomaly vmiešame puding.
3. Nakoniec nalejeme a rozotrieme polevu. Cukor, citrón a vodu spolu dobre vymiešame (najlepšie mixérom). Potom koláč navrstvíme, polejeme polevou a ozdobíme čokoládovou polevou.
4. Na polevu môžeme ako dekoráciu urobiť z rozpustenej čokolády pásiky, ktoré popíšeme špáradlom ešte skôr ako poleva stuhne.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Je to svieži a veľmi osviežujúci koláčik.
| 10 ks | vajcia |
|---|---|
| 150 g | cukor kryštálový |
| 1 - 2 ks | citrónová kôra strúhaná |
| 1 - 2 ks | citrónová šťava |
| 100 g | Solamyl |
| 100 g | múka hladká |
| 500 ml | mlieko |
| 2 ks | puding vanilkový |
| 1 ks | vajcia |
| 1 ks | citrónová šťava |
| 2 - 3 lyžica | cukor práškový |
| 250 g | Helia |
| 250 g | cukor práškový |
| 2 lyžica | citrónová šťava |
| 1 lyžica | voda teplá |
| 20 g | Cera |
| 50 g | čokoláda |