rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Ovocná torta

Skvelá torta, ktorá sa hodí pre romatikov ale aj maškrtníkov.

postup:

  • 1. Múku s práškom do pečiva zmiešame a preosejeme do misky. Ostatné suroviny pridáme a šľaháme el. šľahačom 2 minúty (na najvyššej rýchlosti). Formu v tvare srdca, alebo formu s priemerom 26cm vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto do formy a pečieme pri 160 stupňoch 25 minút. Upečený korpus vyberieme z formy necháme vychladnúť.

  • 2. Krém: Podľa návodu dáme želatínu nabobtnať. Jogurt s kyslou smotanou, cukrom a vanilkovým cukrom spolu zmiešame. Nabobtnanú želatinu vyberieme z vody a spolu s 1 lyžicou plnky zmiešame v hrnci a na miernom ohni necháme roztopiť. Masu primiešame k plnke. Na koniec pridáme k plnke vyšľahanú smotanu.

  • 3. Vychladnutý korpus prerežeme na 2 časti,  spodnú časť natrieme krémom. Polovicu z ovocia necháme na ozdobu, ostane ovocie  rozložíme na krém.  1/3 krému odložíme a ostatný krém natrieme na ovocie  a prikryjeme 2. časťou  korpusu. Boky a vrch torty natrieme zvyšným krémom. Celú tortu posypeme kokosom. Zvyšným ovocím a krémom tortu ozdobíme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Ovocná torta

Skvelá torta, ktorá sa hodí pre romatikov ale aj maškrtníkov.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
150 g múka hladká
3 lyžička kypriaci prášok do pečiva
250 g cukor krupicový
3 ks vajcia
250 ml smotana kyslá
400 ml smotana na šľahanie 33%
1 bal. vanilínový cukor
6 ks želatina plátková
250 g jogurt kokosový
400 g ovocie rôzneho druhu
100 g kokosová múčka
perníčky radia