rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Ovocný koláč s ricottou

Upečte si koláč s ovocím a ľahkou ricottou podľa vlastnej chuti...

postup:

  • 1. Príprava cesta: vyšľaháme si bielka na sneh, pridáme 180 ml kryštálového cukru, vanilínový cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme žĺtka a tiež ich dobre vyšľaháme. Prisypeme múku, prášok do pečiva, ale už len miešame cesto vareškou, nešľaháme. Nakoniec ešte primiešame kakao a 3 polievkové lyžice roztopeného Palmarinu. Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom a pečieme pri 180°C asi 10 minút. 

  • 2. Príprava plnky: v 200 ml rozmixovaného kompótu (aj so šťavou) necháme pár minút napučať želatínu, potom zmes trošku nahrejeme na miernom ohni, kým sa roztopí. Následne ju necháme chvíľu vychladnúť.  

  • 3. Ricottu premiešame s jogurtom a pridáme vychladnutú želatinu. Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku. 

  • 4. Plnku natrieme na vychladnuté cesto a vhodne prizdobíme. Môžeme použiť rôzne varianty ovocia (kompótu a jogurtu).

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Ovocný koláč s ricottou

Upečte si koláč s ovocím a ľahkou ricottou podľa vlastnej chuti...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
3 lyžica Palmarín
250 ml múka polohrubá
180 ml cukor kryštálový
2 lyžica cukor práškový
5 ks želatina plátková
500 ml smotana na šľahanie 33%
1 ks vanilínový cukor
6 g kypriaci prášok do pečiva
200 ml ovocný kompót rôzneho druhu
500 g syr ricotta
250 g jogurt ovocný
2 lyžica kakao
5 ks vajcia

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia