Sú veľmi jemné a po upečení nestvrdnú, skúste ich urobiť podľa fotoreceptu.
1. Prichystáme si suroviny.
2. Vodu s cukrom uvaríme, necháme prechladnúť. Múku zmiešame so salajkou, sódou, škoricou a perníkovým korením. Pridáme do sirupu a zamiešame. Pridáme med a vajcia.
3. Vypracujeme vláčne cesto. Cesto odložíme na 12 hod.
4. Na druhý deň cesto prehnetieme a odkrojíme asi 1/5.
5. Túto časť v celku rozvaľkáme vo veľkosti plechu a dáme upiecť na vymastenom plechu.
6. Zo zvyšku vykrajujeme kolieska.
7. Upečený perník v celku, pomrvíme.
8. Pridáme vodu, lekvár a rum.
9. Premiešame, tak aby sa plnka dala natrieť na perníčky.
10. Perníčky potom plníme pripravenou plnkou.
11. Zlepené polejeme čokoládovou polevou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Sú veľmi jemné a po upečení nestvrdnú, skúste ich urobiť podľa fotoreceptu.
50 g | cukor kryštálový |
---|---|
250 ml | voda |
1 kg | múka hladká |
2 ks | vajce |
160 g | med |
2 ks | vajce |
160 g | med |
1/2 lyžička | sóda |
10 g | salajka |
1 lyžička | škorica mletá |
1 lyžička | perníkové korenie mleté - zmes |
100 g | Palmarín |
4 lyžica | lekvár ľubovoľný |
podľa potreby | voda |
podľa potreby | rum |
čokoláda | |
Cera |