Ľahká letná bezlepková tortička.
1. Najskôr si vyšľaháme bielka takmer do tuha. Keď už budú takmer vyšľahané pridáme cukor. Zmiešame si ocot s Gustinom a rýchlo vlejeme do bielok s cukrom. Zamiešame. plech si vystelieme papierom na pečenie a bielkovu hmotu na ňom vytvarujeme do tvaru torty. Torta by mala mať veľkosť klasickej tortovej formy-nie viac. Nezľaknite sa toho, že bude vyššia.
2. Keď máme Pavlovu upečenú necháme ju úplne vychladnúť. Povrch by mal byť jemne zlato-hnedý, trocha popukaný a chrumkavý. Na vychladnutú tortu dáme vyšľahanú šľahačku, bez cukru a ovocie podľa chuti.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ľahká letná bezlepková tortička.
4 ks | bielka |
---|---|
200 g | práškového cukru |
1 lyžička | Gustin |
1 lyžička | octu |
250 ks | šľahačkovej smotany |