Perník vždy rozvonia celý byt, len pozor ak ho jete ku káve. Je dobré sa pri tretej káve zastaviť :). Pozrite si fotorecept.
1. Rozpustíme cukor, pridáme precedenú kávu, med a Palmarin. Pozor zmes iba zohrievame , nesmie nám to zovrieť. Do vychladnutej zmesi pridáme vajce múku s kypriacim práškom do perníka, nasekané orechy a nasekanú čokoládu.
2. Zľahka zamiešame, vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20 min na 170°C.
3. Upečený koláč potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli (Cera+ čokoláda). Dobrú chuť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Perník vždy rozvonia celý byt, len pozor ak ho jete ku káve. Je dobré sa pri tretej káve zastaviť :). Pozrite si fotorecept.
125 g | Palmarín |
---|---|
30 g | Cera |
400 g | polohrubej múky |
250 g | cukor krupicový |
250 ml | káva zalievaná (silná) |
125 g | Palmarin (zmäknutý) |
1 ks | kypriaci prášok do perníka |
1 ks | vajce |
50 g | orechy sekané |
50 g | čokoláda horká |
1 lyžica | medu |
30 g | Cera poleva |
100 g | čokoláda na varenie |
200 ml | lekvár ľubovoľný |