rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Piškótová omeleta s tvarohovou penou a ovocím

Základnú omeletu môžete použiť s rôznymi obmenami ovocia či krému.

postup:

  • 1. Príprava piškótového korpusu: vajcia a kryštálový cukor vyšľaháme do peny, pridáme lyžicu vody a nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku a rozpustený Palmarin. Cesto rozdelíme na dve časti a vylejeme na pripravený plech s papierom. Pri teplote 200 - 220 °C upečeime do svetlohnedej farby. 

  • 2. Príprava tvarohovej peny: 100 g smotany vyšľaháme s 20 g vanilínového cukru, pridáme tvaroh a vyšľaháme penu.

  • 3. Príprava ovocného šalátu: všetko ovocie očistíme a nakrájame na malé kúsky, dochutíme citrónovou šťavou, medom a hrozienkami. Necháme vychladnúť.

  • 4. Na opečenú a vychladenú omeletu nastriekame pomocou cukrárenského vrecka tvarohovú penu. Podávame spolu s ovocným šalátom posypané práškovým cukrom a vhodne dozdobené.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Piškótová omeleta s tvarohovou penou a ovocím

Základnú omeletu môžete použiť s rôznymi obmenami ovocia či krému.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5 - 7 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
smotana
20 g Palmarín
40 g múka hrubá
30 g cukor kryštálový
100 g tvaroh - pasírovaný
20 g vanilínový cukor
1/2 ks mletý cukrový melón
1 ks mango
2 ks jablká
1 ks mandarínka
30 g hrozienka
1 ks citrón
2 ks vajcia
1 lyžica voda
1 lyžica med
100 ml smotana na šľahanie 33%

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia