rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Plnené prasiatka

Kysnuté prasiatka, s chrumkavým rypáčikom a jedlými očkami.

postup:

  • Plnené prasiatka

    1. Potrebujeme na vykrajovanie okruhle formičky troch veľkosti. Najväčšiu na vykrojenie hlavy, strednú na nos a maličkú na vykrojenie nosových dierok. Na cesto Palmarin a na potretie plechu Ceru.

  • 2. Zapravíme klasickým spôsobom na kysnuté cesto. Cesto by malo byť trocha hustejšie.

  • 3. Kým cesto kysne, tak si pripravíme plnku. Orechy, rum, práškový cukor a hrozienka zmiešame.

  • 4. Po vykysnutí cesto vyváľame a vyvaľkáme na 1/2 cm. Väčším kolieskom vykrojíme dve kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku, okolo kraju potrieme žĺtkom a priložíme druhé kolečko. Jemne zatlačíme. Naplnené kolieska celé potrieme žĺtkom.

  • 5. Potom povykrajujeme menšie kolieska na ňufák a doň ešte po dve maličké na nosové dierky. Priložíme na naplnené koliesko, tak aby bolo na jednej strane a na druhú, vrchnú zo zvyšného cesta vytvarujeme ušká. Potrieme žĺtkom a upečieme.

  • 6. Na upečené urobíme očká.

  • 7. Zo zbytku cesta môžme urobiť nejaký malý koláč s posýpkou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Plnené prasiatka

Kysnuté prasiatka, s chrumkavým rypáčikom a jedlými očkami.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160-170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
500 g múka hladká špeciál
1/2 ks droždie
1/4 liter mlieko vlažné
2 lyžica cukor práškový
1 lyžička soľ
1 ks vajcia
100 g Palmarín roztopený
1 ks citrónová kôra strúhaná
1 ks žĺtok na potretie
100 g orechy mleté
2 lyžica cukor práškový
1/2 dl rum
hrsť hrozienka
perníčky radia