Kysnuté prasiatka, s chrumkavým rypáčikom a jedlými očkami.
1. Potrebujeme na vykrajovanie okruhle formičky troch veľkosti. Najväčšiu na vykrojenie hlavy, strednú na nos a maličkú na vykrojenie nosových dierok. Na cesto Palmarin a na potretie plechu Ceru.
2. Zapravíme klasickým spôsobom na kysnuté cesto. Cesto by malo byť trocha hustejšie.
3. Kým cesto kysne, tak si pripravíme plnku. Orechy, rum, práškový cukor a hrozienka zmiešame.
4. Po vykysnutí cesto vyváľame a vyvaľkáme na 1/2 cm. Väčším kolieskom vykrojíme dve kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku, okolo kraju potrieme žĺtkom a priložíme druhé kolečko. Jemne zatlačíme. Naplnené kolieska celé potrieme žĺtkom.
5. Potom povykrajujeme menšie kolieska na ňufák a doň ešte po dve maličké na nosové dierky. Priložíme na naplnené koliesko, tak aby bolo na jednej strane a na druhú, vrchnú zo zvyšného cesta vytvarujeme ušká. Potrieme žĺtkom a upečieme.
6. Na upečené urobíme očká.
7. Zo zbytku cesta môžme urobiť nejaký malý koláč s posýpkou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Kysnuté prasiatka, s chrumkavým rypáčikom a jedlými očkami.
500 g | múka hladká špeciál |
---|---|
1/2 ks | droždie |
1/4 liter | mlieko vlažné |
2 lyžica | cukor práškový |
1 lyžička | soľ |
1 ks | vajcia |
100 g | Palmarín roztopený |
1 ks | citrónová kôra strúhaná |
1 ks | žĺtok na potretie |
100 g | orechy mleté |
2 lyžica | cukor práškový |
1/2 dl | rum |
hrsť | hrozienka |