Najlepší domáci chlieb aký si môžete upiecť.
1. Z uvedených surovín zamiesime chlebík a na teplom mieste necháme vykysnuť. Po vykysnutí na pomúčenej doske vyváľame.
2. Rúru si nahrejeme na 200 °C, necháme cesto podkysnúť. Keď sa rúra nahreje, tak cesto dáme na plech, potrieme vodou a dáme piecť. Dodré je dať počas pečenia do rúry nádobku z vodou.
3. Pri tejto teplote pečieme asi 25 min. a potom teplotu stiahneme na 120 °C, pečieme ešte asi 25 min.
4. Po upečení chlebík potrieme zľahka studenou vodou a necháme na mriežke vychladnúť.
5. Z cesta môžme upiecť aj sendvič. Doba pečenia sa skráti.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Najlepší domáci chlieb aký si môžete upiecť.
300 g | múka pšenično-ražná |
---|---|
200 g | múka hladká |
4 dl | voda |
1/2 kocka | droždie |
2 lyžička | soľ |
1 lyžica | rasca celá |
2 lyžička | cukor kryštálový |
troška | muškátový oriešok |
1 lyžica | sézamové semená |