rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Pšenično-ražný chlieb

Najlepší domáci chlieb aký si môžete upiecť.

postup:

  • 1. Z uvedených surovín zamiesime chlebík a na teplom mieste necháme vykysnuť. Po vykysnutí na pomúčenej doske vyváľame.

  • 2. Rúru si nahrejeme na 200 °C, necháme cesto podkysnúť. Keď sa rúra nahreje, tak cesto dáme na plech, potrieme vodou a dáme piecť. Dodré je dať počas pečenia do rúry nádobku z vodou.

  • 3. Pri tejto teplote pečieme asi 25 min. a potom teplotu stiahneme na 120 °C, pečieme ešte asi 25 min.

  • 4. Po upečení chlebík potrieme zľahka studenou vodou a necháme na mriežke vychladnúť.  

  • 5. Z cesta môžme upiecť aj sendvič. Doba pečenia sa skráti.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Pšenično-ražný chlieb

Najlepší domáci chlieb aký si môžete upiecť.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
300 g múka pšenično-ražná
200 g múka hladká
4 dl voda
1/2 kocka droždie
2 lyžička soľ
1 lyžica rasca celá
2 lyžička cukor kryštálový
troška muškátový oriešok
1 lyžica sézamové semená
perníčky radia