Jednoduchá jemná roláda s punčovou plnkou.
1. Najprv si pripravíme korpus. Vajcia rozmixujeme spolu so 7 lyžicami cukru, mixujeme približne 10-12 minút. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a miešame. Zatiaľ si vymastíme plech alebo vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre, 180-200°C okolo 10-12 minút.
2. Ešte teplý korpus stočíme spolu s papierom na pečenie a necháme stočený vychladnúť.
3. Zatiaľ si pripravíme plnku. Zo Zlatého klasu, mlieka a z cukru si spravíme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme Heliu, kakao a punčovú esenciu. Necháme 20 min stuhnúť v chladničke.
4. Na vychladnutý korpus, na ktorom sme sa zbavili papiera na pečenie vyrovnáme, a natrieme plnku. Potom stočíme a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jednoduchá jemná roláda s punčovou plnkou.
7 ks | vajcia |
---|---|
10 lyžica | cukor práškový |
7 lyžica | múka hladká |
1 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
1 bal. | krémový prášok Zlatý klas |
500 ml | mlieko |
500 g | Helia |
2 lyžica | kakao |
punčová aróma |