rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Punčová roláda

Jednoduchá jemná roláda s punčovou plnkou.

postup:

  • 1. Najprv si pripravíme korpus. Vajcia rozmixujeme spolu so 7 lyžicami cukru, mixujeme približne 10-12 minút. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a miešame. Zatiaľ si vymastíme plech alebo vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre, 180-200°C okolo 10-12 minút.

  • 2. Ešte teplý korpus stočíme spolu s papierom na pečenie a necháme stočený vychladnúť.

  • 3. Zatiaľ si pripravíme plnku. Zo Zlatého klasu, mlieka a z cukru si spravíme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme Heliu, kakao a punčovú esenciu. Necháme 20 min stuhnúť v chladničke.

  • 4. Na vychladnutý korpus, na ktorom sme sa zbavili papiera na pečenie vyrovnáme, a natrieme plnku. Potom stočíme a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Punčová roláda

Jednoduchá jemná roláda s punčovou plnkou.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    25 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
7 ks vajcia
10 lyžica cukor práškový
7 lyžica múka hladká
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
1 bal. krémový prášok Zlatý klas
500 ml mlieko
500 g Helia
2 lyžica kakao
punčová aróma
perníčky radia