Punčová, ružová klasika pre všetkých zamilovaných.
1. Príprava sirupu: Do cca lyžice vriacej vody dáme cukor, necháme krátko prevrieť, aby sa cukor rozpustil, odstavíme a pridáme jahodový sirup, rum, arómu, 1 lyžicu citrónovej šťavy a necháme trochu vychladnúť. Ochutnáme a dosladíme podla chuti.
2. Príprava polevy: 250g preosiateho práškového cukru vymiešame s 100 ml vody a 2 lyžicami citrónovej šťavy.
3. Príprava jedného korpusu: Žĺtky vyšľaháme s 200g cukru, postupne pridávame vodu po lyžiciach (6 lyžíc), zašľaháme 200g múky s práškom do pečiva a nakoniec zľahka tuhý sneh z bielkov. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 15 - 20 min. na 180°. Takto si upečieme 3 korpusy.
4. Spodný korpus natrieme hrubšou vrstvou džemu. Stredný korpus rozkrájame na 5 - 6cm pásy. Punčový sirup si nalejeme na hlboký plech, jeden pás cesta krátko namočíme do sirupu a položíme na spodný korpus. Vedľa neho položíme suchý nenamočený pás a vedľa znovu namočený v sirupe. Takto poskladáme celý stredný plát. Zvyšným sirupom rovnomerne polejeme len namočené pásy. Tie suché sa napijú sirupu od tých namočených a malo by vzniknúť mramorovanie.
5. Natrieme zvyšným džemom a dáme tretí piškotový korpus. Navrch položíme prázdny plech, zaťažíme a necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň natrieme polevu. Krájame ostrým nožom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Punčová, ružová klasika pre všetkých zamilovaných.
4 ks | vajcia |
---|---|
voda | |
1/2 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
450 g | cukor práškový |
200 g | múka polohrubá |
100 ml | rum |
3 lyžica | citrónová šťava |
ríbezľový džem | |
punčová aróma | |
potravinárska farba červená | |
jahodový sirup |