Prebudenie so šteklivou vôňou čerstvého pečiva.
1. Všetky prísady si dáme do pekárničky a zapneme program "cesto" necháme vymiesiť, vykysnúť.
2. Po vykysnutí dáme cesto na pracovnú dosku a rozdelíme na 30 malých bochníčkov.
3. Cesto si rozdelime na porcie.
4. Bochníček si vytvarujeme do trojuholníka.
5. Pravou rukou stáčame a ľavou si cesto poťahujeme aby sa nám vytvoril pekný rohlík.
6. Poukladáme na plech, necháme chvílku ešte kysnúť, potreme olejom poprípade posypeme hrubozrnou soľou.
7. Dáme piecť do zlatista.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Prebudenie so šteklivou vôňou čerstvého pečiva.
430 ml | mlieko |
---|---|
1 ks | Cera |
1 kg | múka hladká |
3 lyžica | cukor kryštálový |
3 lyžička | soľ |
50 g | droždie |