Torta s obrázkom pre všetkých nadšencov rozprávok, malých i veľkých.
1. Prichystáme piškótový korpus. Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Po jednom zašľaháme žĺtky, potom po lyžiciach olej a nakoniec zľahka vmiešame múku a kakao.
2. Cesto nalejeme do formy s vymazaným a vysypaným dnom. Upečieme v stredne vyhriatej rúre.
3. Necháme cesto vychladnúť. Deň vopred nalámeme Ladové kaštany do 500 ml smotany a za stáleho miešania privedieme do varu. Povaríme cca 1 minútu, odstavíme, miešame do úplného rozpustenia čokolády. Po vychladnutí uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň dolejeme zvyšných 500 ml smotany a šľahačom ušľaháme dohusta.
4. Pripravíme želatinu podľa návodu, zohriatu ju spojíme s čokoládovou šľahačkou a ešte krátko prešlaháme. Korpus rozkrojíme na tri diely. Spodný plát cesta vložíme do formy, nalejeme časť čokoládovej šľahačky, poukladáme časť banánov. Opäť zalejeme vrstvou šľahačky, priklopíme plátom cesta a postup zopakujeme. Dáme stuhnúť do chladničky.
5. Zmäknutú Heliu vyšľaháme s nutellou na hladký jemný krém a potrieme ním vychladený korpus zo strán i zhora. Boky ozdobíme plátkami mandlí. Na vrch opatrne položíme jedlú oblátku. Dozdobíme šľahačkou podla potreby.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Torta s obrázkom pre všetkých nadšencov rozprávok, malých i veľkých.
8 ks | vajcia |
---|---|
320 g | cukor kryštálový |
8 lyžica | olej |
300 g | múka hladká |
20 g | kakao |
5 - 7 ks | banán |
1 liter | smotana na šľahanie 33% |
4 ks | ľadové kaštany (tyčinky) |
1 sáčok | želatina plátková |
200 g | Helia |
3 - 4 lyžica | nutela |
1 ks | jedlá oplátka |