Horká chuť čokolády, jemná šľahačka a chrumkavá čokoládová poleva.
1. Palmarin, cukor a žĺtky vymiešame do peny, pridáme čokoládu, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli (nie horúcu), vymiešame.
2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.
3. Formu na tortu vymastíme a vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto a upečieme pri 170°C 55-60 min. Tortu vyklopíme na zľahka pomúčenú dosku vrchom nadol-vyrovná sa povrch a ľahšie sa nanáša glazúra. Otočíme a vychladnutú tortu prekrojíme jedenkrát, naplníme horúcim marhuľovým lekvárom.
4. Glazúra: uvaríme cukor s vodou, čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k uvarenému sirupu - nesmie byť ani horúci, ani studený. Taký, aby sme ho zniesli na perách. :-) Glazúrou polejeme celú tortu. Neodmysliteľne k nej patrí aj ozdoba zo šľahačky.
Horká chuť čokolády, jemná šľahačka a chrumkavá čokoládová poleva.
210 g | Palmarín |
---|---|
6 g | vajcia |
210 g | cukor práškový |
210 g | čokoláda |
165 g | hladkej múky |
2 ks | vanilkový cukor |
1/2 bal. | prášok do pečiva |
200 g | cukor kryštálový |
125 g | voda |
150 g | čokoláda |