rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Sacherova torta

Horká chuť čokolády, jemná šľahačka a chrumkavá čokoládová poleva.

postup:

  • 1. Palmarin, cukor a žĺtky vymiešame do peny, pridáme čokoládu, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli (nie horúcu), vymiešame.

  • 2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.

  • 3. Formu na tortu vymastíme a vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto a upečieme pri 170°C 55-60 min. Tortu vyklopíme na zľahka pomúčenú dosku vrchom nadol-vyrovná sa povrch a ľahšie sa nanáša glazúra. Otočíme a vychladnutú tortu prekrojíme jedenkrát, naplníme horúcim marhuľovým lekvárom.

  • 4. Glazúra: uvaríme cukor s vodou, čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k uvarenému sirupu - nesmie byť ani horúci, ani studený. Taký, aby sme ho zniesli na perách. :-) Glazúrou polejeme celú tortu. Neodmysliteľne k nej patrí aj ozdoba zo šľahačky.

pridaj recept

recept upiekli:

Sacherova torta

Horká chuť čokolády, jemná šľahačka a chrumkavá čokoládová poleva.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 06.08.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    35 min.
  • Počet
    porcií:
    8-10
  • Čas
    pečenia:
    55-60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
210 g Palmarín
6 g vajcia
210 g cukor práškový
210 g čokoláda
165 g hladkej múky
2 ks vanilkový cukor
1/2 bal. prášok do pečiva
200 g cukor kryštálový
125 g voda
150 g čokoláda

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia