Zaujímavá torta s ktorou sa trošku pohráte, ale výsledok stojí za to. Pozrite si fotorecept a uvidíte, či túto tortu zvládnete.
1. Deň vopred si pripravíme plnku, aby nám poriadne stuhla. Do hrnca si dáme čokoládu, maslo a smotanu a varíme kým sa nám to všetko pekne nerozpustí. Po vychladnutí dáme do chladničky.
2. Príprava cesta: celé vajíčka si rozmiešame s 150g kryštálového cukru do penista a postupne pridávame múku. Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov – skúšame špáradielkom cca 15 min.
3. Keď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť a naukladáme naň banány pokrájané na kolieska. Plnku vyberieme z chladničky – prešľaháme do peny a potrieme celú tortu aj z boku a dáme do chladničky.
4. Poťahová salková hmota: vo veľkej miske zmiešame salko, sirup, olej a vodu. Postupne prisypávame sušené mlieko, až kým je hmota vláčna ako plastelína. V prípade, že je hmota riedka – podsypeme ju práškovým cukrom. Z hmoty si odložíme kúsok na myšky, túto zafarbíme Grankom. Tortu potiahneme salkovou hmotou a dozdobíme myškami.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Zaujímavá torta s ktorou sa trošku pohráte, ale výsledok stojí za to. Pozrite si fotorecept a uvidíte, či túto tortu zvládnete.
1 konzerva | salko |
---|---|
400 g | sušené mlieko |
4 lyžica | sirup pšeničný |
1 lyžica | olej |
20 ml | voda |
granko | |
3 ks | vajcia |
150 g | cukor kryštálový |
120 g | múka polohrubá |
3 ks | banán |
150 g | čokoláda |
200 ml | smotana na šľahanie 33% |
50 g | maslo |