rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Škoricový závin

Voňavá škorica a sladké cesto. Jemný škoricový závin s fotopostupom.

postup:

  • Škoricový závin

    1. Z vlažného mlieka, trošky práškového cukru a droždia si pripravíme kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme vajíčka, trošku soli, kvások a olej. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nesmie lepiť na misu, ani na ruky. Podrobný videorecept na prípravu kysnutého cesta nájdete tu:http://najpecenie.sk/skola-pecenia-videorecepty-ako-upiect/rozne-druhy-cesta/kysnute-cesto/

  • Škoricový závin

    2. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme 60 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenko.

  • Škoricový závin

    3. Vyvaľkané cesto pokvapkáme rozpusteným maslom, poriadnou dávkou kryštálového cukru a posypeme mletou škoricou. Niekedy robievam jeden škoricový a druhý posypem kakaom.

  • Škoricový závin

    4. Zrolujeme do pekného úhľadného závinu. Popicháme vidličkou a natrieme rozšľahaným vajíčkom. Položíme na plech vyložený papierom a dáme piecť.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Škoricový závin

Voňavá škorica a sladké cesto. Jemný škoricový závin s fotopostupom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    90 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
500 g múka polohrubá
40 g cukor práškový
1 ks droždie
50 ml olej
200 ml mlieko
1/2 lyžička soľ
2 ks vajcia
200 g cukor kryštálový
6 lyžička škorica mletá
100 g maslo
perníčky radia