Krásne, zlaté slimáčiky podľa vašej chuti.
1. Do 200 ml zohriateho mlieka pridáme droždie a trošku kryštálového cukru. Necháme odstáť 10 - 15 minút.
2. Z odstáteho kvásku, 600 g polohrubej múky 1/2 lyžičky soli, 3 polievkových lyžíc kryštálového cukru a 120 g Palmarinu vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
3. Kým cesto kysne, vymiešame si zmäknutú Heliu s 2 žĺtkami, 1 polievkovú lyžicou soli a primiešame pretlačený cesnak.
4. Keď nám cesto nakysne, ručne ho párkrát kvôli prevzdušneniu premiesime a rozdelíme ho napr. na tri rovnaké diely.
5. Každý diel si rozvaľkáme na doske, natrieme 1/3 maslovej náplne a posypeme čímkoľvek, čo nájdeme doma v chladničke alebo na čo máme chuť (šunka, eidam, Niva, kečup, slaninka, grilovacie korenie.). Naplnené cesto zrolujeme a nakrájame nožíkom na trojuholníčky.
6. Takéto krásne trojuholníčky uložíme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom zmiešaným s 1 polievkovou lyžicou mlieka a posypeme sézamom, tekvicovými jadierkami alebo rascou. Pečieme pri 200 stupňoch cca 12 - 15 minút.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Krásne, zlaté slimáčiky podľa vašej chuti.
120 g | Palmarín |
---|---|
200 g | Helia |
600 g | múka polohrubá |
3 lyžica | cukor kryštálový |
1 kocka | droždie |
šunka alebo saláma | |
syr podľa chuti | |
4 strúčiky | cesnak |
3 ks | vajcia |
400 ml | mlieko |
soľ |