rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Slané slimáčiky

Krásne, zlaté slimáčiky podľa vašej chuti.

postup:

  • 1. Do 200 ml zohriateho mlieka pridáme droždie a trošku kryštálového cukru. Necháme odstáť 10 - 15 minút.

  • 2. Z odstáteho kvásku, 600 g polohrubej múky 1/2 lyžičky soli, 3 polievkových lyžíc kryštálového cukru a 120 g Palmarinu vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.

  • 3. Kým cesto kysne, vymiešame si zmäknutú Heliu s 2 žĺtkami, 1 polievkovú lyžicou soli a primiešame pretlačený cesnak.

  • 4. Keď nám cesto nakysne, ručne ho párkrát kvôli prevzdušneniu premiesime a rozdelíme ho napr. na tri rovnaké diely.

  • 5. Každý diel si rozvaľkáme na doske, natrieme 1/3 maslovej náplne a posypeme čímkoľvek, čo nájdeme doma v chladničke alebo na čo máme chuť (šunka, eidam, Niva, kečup, slaninka, grilovacie korenie.). Naplnené cesto zrolujeme a nakrájame nožíkom na trojuholníčky.

  • 6. Takéto krásne trojuholníčky uložíme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom zmiešaným s 1 polievkovou lyžicou mlieka a posypeme sézamom, tekvicovými jadierkami alebo rascou. Pečieme pri 200 stupňoch cca 12 - 15 minút.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Slané slimáčiky

Krásne, zlaté slimáčiky podľa vašej chuti.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    12 - 15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
120 g Palmarín
200 g Helia
600 g múka polohrubá
3 lyžica cukor kryštálový
1 kocka droždie
šunka alebo saláma
syr podľa chuti
4 strúčiky cesnak
3 ks vajcia
400 ml mlieko
soľ

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia