Sú mäkké hneď po upečení a mäkké aj ostanú. Krehučké perníkové srdiečka podľa fotoreceptu.
1. Múku, cukor, med, Palmarin, vajcia, sódu bikarbónu, škoricu, perníkové korenie a citrónovú kôru zmiesime.
2. Pripravíme si suroviny.
3. Ja zarábam cesto večer a odkladám ho do chladu. Na druhý deň ho rozpracujem a pečiem. Z cestom sa potom lepšie pracuje a má tú správnu konzistenciu.
4. Na pracovnej doske rozgúľam na hrúbku cca 5 mm, vykrajujem srdiečka a kladiem redšie na suchý plech, pri pečení zväčšia svoj objem, ale potom sa vrátia do pôvodného tvaru.
5. Z jednej dávky je takéto množstvo.
6. Potom srdiečka zlepujem malinovým džemom. Ten sa veľmi hodí, lebo je príjemne kyslý, čo sa do týchto srdiečok akurát hodí. Môžete skúsiť aj ríbezľový. Spotrebujem dva 3dcl poháriky. Naplnené vyzerajú takto.
7. Čokoláda, Cera, olej - roztopíme a omáčame v tom srdiečka.
8. Nakoniec keď tmavá čokoláda stuhne, postriekame ešte bielou čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Sú mäkké hneď po upečení a mäkké aj ostanú. Krehučké perníkové srdiečka podľa fotoreceptu.
700 g | múka hladká |
---|---|
300 g | cukor práškový |
200 g | med |
150 g | Palmarín |
3 ks | vajcia |
2 lyžička | sóda bikarbóna |
2 lyžička | škorica mletá |
2 lyžička | perníkové korenie mleté - zmes |
citrónová kôra strúhaná | |
300 g | čokoláda na varenie |
100 g | Cera |
1 lyžica | olej |
troška | čokoláda biela |
6 dl | lekvár pikantný |