Veľmi jednoduchý koláč, na ktorom nemáte čo pokaziť. Vanilkové a čokoládové piškótové cesto v srnčom chrbáte.
1. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. V osobitnej miske potom vyšľaháme žĺtka s vanilínovým aj práškovým cukrom, pridáme trošku rumu (cca 5 kvapiek, použijeme arómu!) a mlieka. Všetko šľaháme robotom. Keď sú žĺtka s cukrom dobre vymiešané pridáme múku, do ktorej zamiešame kypriaci prášok a postupne roztopený Palmarin. Všetko dobre premiešame.
2. V inej nádobe vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme do zmesi a už len jemne premiešame metličkou, aby nám cesto zvláčnelo.
3. Ak chceme dvojfarebný koláč do polovice cesta pridáme kakao.
4. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme pri 160-180 °C približne 30-45 minút. Aby sme zistili či je srnčí chrbát upečený aj vo vnútri, pichneme do cesta špáradlom a keď ostane suché, môžme koláč vybrať.
5. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Veľmi jednoduchý koláč, na ktorom nemáte čo pokaziť. Vanilkové a čokoládové piškótové cesto v srnčom chrbáte.
120 g | Palmarín |
---|---|
250 g | múka polohrubá |
250 g | cukor práškový |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | vanilínový cukor |
rumová esencia | |
5 ks | vajcia |
100 ml | mlieko |