rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Šťavnatý zákusok

Veselý osviežujúci zákusok bez ktorého si nevieme predstaviť oslavu narodenín. S fotoreceptom sa vám určite podarí.

postup:

  • Šťavnatý zákusok

    1. Z vajec, cukru, múky prášku do pečiva upečiem dva rovnaké piškótové plátky. Do jedného dáme 5 vajec, do jednej pridáme červené potravinárske farbivo aby bol ružový.

  • Šťavnatý zákusok

    2. 2 dcl mlieka + Gustin, uvaríme krém. Po vychladnutí pridáme k Palmarinu, ktorý sme vyšľahali so 100g práškového cukru, vyšľaháme hladký krém, ktorý natrieme na ružový piškótový plát, ktorý sme pred tým pokvapkali sirupom ovofit - lesná zmes. Krém urovnáme a naň ukladáme okrúhle piškóty namočené v sirupe ovofit lesná zmes.

  • Šťavnatý zákusok

    3. 9dl džúsu čierna ríbezľa, 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru a 2 Zlaté klasy uvaríme na puding, ktorý za stáleho miešania vychladíme.

  • Šťavnatý zákusok

    4. Po vychladnutí pudingu (musí však ešte tiecť), ho opatrne nanášame na piškóty. Keď treba aj na viac krát. Okolo celého korpusu urobíme zábranu z alobalu, aby puding nestekal na plech.

  • Šťavnatý zákusok

    5. Tokto to necháme poriadne vychladnúť, aby puding dobre stuhol. Potom prikryjeme žltým piškótovým plátom, na ktorý urobíme čokoládovú polevu. Túto čokoládovú polevu pofŕkam ružovou polevou (bielu čokoládu zafarbíme potravinárskym červeným farbivom).

  • Šťavnatý zákusok

    6. Keď je všetko dobre stuhnuté, korpus pokrájam na rezy.

  • Šťavnatý zákusok

    7. Takto vyzerá nakrájaný zákusok.

  • Šťavnatý zákusok

    8. Dôležité suroviny použité v recepte.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Šťavnatý zákusok

Veselý osviežujúci zákusok bez ktorého si nevieme predstaviť oslavu narodenín. S fotoreceptom sa vám určite podarí.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    90 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    150 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
10 ks vajcia
10 lyžica múka polohrubá
1 bal. prášok do pečiva
10 lyžica cukor práškový
25 g Gustin
2 dl mlieko
250 g Palmarín
100 g cukor práškový
6 lyžica cukor kryštálový
2 ks Zlatý klas
9 dl džús (čierna ríbezla)
250 g piškóty detské
9-10 dl sirup lesná zmes
200 g čokoláda na varenie
10 g Cera
1 lyžica olej
potravinárska farba červená
čokoláda biela
perníčky radia