rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Štedrák

Koláč, ktorý je štedrý na plnky. Skúste to upiecť podľa fotoreceptu.

postup:

  • Štedrák

    1. Z múky, kryštálového cukru, kvásku a tuku pripravíme cesto a necháme nakysnúť.

  • Štedrák

    2. Plnky: maková - pripravíme sparením maku, 50g práškového cukru anhorúcim mliekom, tak isto aj orechovú plnku. Tvaroh vymiešame s 50g práškového cukru.

  • Štedrák

    3. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme na plech s papierom na pečenie, postupne striekačkou na krémy nanášame plnky, dáme do vyhriatej rúry piecť.

  • Štedrák

    4. Po vychladnutí krájame na rezy.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Štedrák

Koláč, ktorý je štedrý na plnky. Skúste to upiecť podľa fotoreceptu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka hladká
1 kocka droždie
300 ml mlieko
50 g Palmarín
50 g cukor kryštálový
150 g orechy mleté
250 g tvaroh
200 g lekvár ľubovoľný
150 g cukor práškový
perníčky radia