Je nenáročný na prípravu a jeho chuť sa nedá ani opísať, treba skúsiť.
1. Piškótové cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko, kakao, prášok do pečiva zmiešaný s múkou a sneh z bielkov. Dáme piecť na vymastený a hrubou múkou posypaný plech. Pečieme pri teplote 150°C. Po upečení natrieme džemom, do ktorého pridáme trochu rumu. Na natretý koláč dáme ľubovoľné ovocie, najlepšie sú banány, alebo čučoriedky . Na ovocie dáme 2 plnky.
2. Plnka 1: z týchto surovín uvaríme hustú kašu a dáme vychladiť. Medzitým si zmiešame 200g Palmarinu a 100g práškového cukru. Po vychladnutí kaše obidve hmoty zmiešame dokopy a natrieme na ovocie.
3. Plnka 2: zo 4 PL kryštálového cukru spravíme karamel, ktorý zalejeme s 2.5 dl teplého mlieka a rozvaríme. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme 2 šľahačkové smotany v prášku a vyšľaháme. Natrieme na prvú plnku a vrch posypeme strúhanou čokoládou, alebo grankom. Dáme do chladničky stuhnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Je nenáročný na prípravu a jeho chuť sa nedá ani opísať, treba skúsiť.
3 ks | vajce |
---|---|
300 g | cukor práškový |
1,5 dl | mlieko |
1 dl | olej |
250 g | múka polohrubá |
2 lyžica | kakao |
1 bal. | prášok do pečiva |
7 dl | mlieko |
2 bal. | Zlatý klas |
2 lyžica | múka polohrubá |
1 bal. | vanilínový cukor |
200 g | Palmarín |
100 g | cukor práškový |
4 lyžica | cukor kryštálový |
2,5 dl | mlieko |
2 bal. | šľahačka prášková |
čokoláda strúhaná | |
ovocie |