rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Syrové "pirohy"

Príprava týchto "pirohov" trošku pracnejšia získajú si Vás príjemnou klobáskovo- syrovou chuťou.

postup:

  • Syrové "pirohy"

    1. Príprava cesta: dáme do misky múku, nastrúhaný Palmarin, smotanu na šľahanie, štipku soli a vypracujeme vláčne cesto.

  • Syrové "pirohy"

    2. Príprava plnky: nadrobno nakrájame alebo pomelieme kolieska klobásy, pridáme surové vajíčko, syr v črievku a poriadne osolíme. Môžeme pridať aj strúhaný tvrdý syr. Všetko premiešame (plnku necháme trošku postáť, pretože na začiatku je dosť tekutá). Cesto si rozdelíme na 2 časti, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Jednu časť dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 0,3 cm. Pomocou vykrajovačky na pirohy vykrajujeme kolieska, do stredu cesta dáme trošku plnky a preložíme a dobre pritlačíme okraje cesta, aby nám plnka nevytiekla. Ak nemáme vykrajovačku, môžeme kolieska vykrajovať napr. väčším pohárom a po preložení kraje cesta popritláčať vidličkou. Vzniknuté "pirohy" ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom zmiešaným so soľou a dáme upiecť.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Syrové "pirohy"

Príprava týchto "pirohov" trošku pracnejšia získajú si Vás príjemnou klobáskovo- syrovou chuťou.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
500 g múka hladká
250 g Palmarín
250 ml smotana na šľahanie 33%
soľ
3 ks klobása
2 ks vajcia
perníčky radia