Príprava týchto "pirohov" trošku pracnejšia získajú si Vás príjemnou klobáskovo- syrovou chuťou.
1. Príprava cesta: dáme do misky múku, nastrúhaný Palmarin, smotanu na šľahanie, štipku soli a vypracujeme vláčne cesto.
2. Príprava plnky: nadrobno nakrájame alebo pomelieme kolieska klobásy, pridáme surové vajíčko, syr v črievku a poriadne osolíme. Môžeme pridať aj strúhaný tvrdý syr. Všetko premiešame (plnku necháme trošku postáť, pretože na začiatku je dosť tekutá). Cesto si rozdelíme na 2 časti, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Jednu časť dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 0,3 cm. Pomocou vykrajovačky na pirohy vykrajujeme kolieska, do stredu cesta dáme trošku plnky a preložíme a dobre pritlačíme okraje cesta, aby nám plnka nevytiekla. Ak nemáme vykrajovačku, môžeme kolieska vykrajovať napr. väčším pohárom a po preložení kraje cesta popritláčať vidličkou. Vzniknuté "pirohy" ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom zmiešaným so soľou a dáme upiecť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Príprava týchto "pirohov" trošku pracnejšia získajú si Vás príjemnou klobáskovo- syrovou chuťou.
500 g | múka hladká |
---|---|
250 g | Palmarín |
250 ml | smotana na šľahanie 33% |
soľ | |
3 ks | klobása |
2 ks | vajcia |