Veľkonočná dobrota ako z Talianska rozvonia váš byt.
1. Z uvedených ingrediencií spracujeme cesto a dáme odpočinúť do chladničky minimálne 1 hodinu. Potom ho rozdelíme na 2 polovice. 1 polovicu vyvaľkáme a dáme do vyššieho pekáča alebo plechu o rozmeroch 25 cm na 35 cm. Miesto vymastenia formy používam papier na pečenie, priamo na ňom môžete cesto krásne vyváľať a ľahko preniesť do plechu. Cesto musí presahovať dno (najlepšie keď vytvorí okraje na plechu), pretože potom budeme spájať spodnú a vrchnú časť.
2. Kandizované ovocie nakrájame na malé kúsky (alebo priamo kúpime nakrájané), taktiež nakrájame na kúsky aj čokoládu a vymiešame spolu s tvarohom a marmeládou. Náplň natrieme na cesto. Vyvaľkáme druhú polovicu cesta a tou prikryjeme náplň a spojíme okraje oboch ciest (na vaľkaní hornej vrstvy opäť použite papier na pečenie, potom stačí cesto prevrátiť rovno na náplň a papier zlúpnuť). Na hornú vrstvu potrieme vajíčko a rovnomerne rozložíme mandle. Rúru zohrejeme na 220°C, po vložení buchty znížime na 200°C a pečieme 25-30 minút.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Veľkonočná dobrota ako z Talianska rozvonia váš byt.
3 ks | vajce |
---|---|
400 g | múka hladká |
300 g | cukor práškový |
120 g | maslo |
1 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
400 g | tvaroh |
150 g | čokoláda horká |
100 g | ovocie (kandizované) |
100 g | Marmeláda (pomarančová) |
1 štipka | soľ |
100 g | mandľové lupienky |