Je veľmi chutný, dá sa podávať samostatne a aj ako príloha a zároveň je veľmi lacný.
1. Najskôr si z droždia, cukru a teplej vody (približne teploty tela) spravíme kvások, ktorý necháme urobiť (cca 10-15 minút). Môžeme ho dať rovno do misky v ktorej budeme miesiť cesto. Po podkysnutí kvásku pridáme ku kvásku 1dl olivového oleja a všetky ostatne ingrediencie, aj cesnak a rozmarín. Vymiešame hladké cesto (malo by byť skôr redšie) a necháme nakysnúť 1 hodinu na teplom mieste.
2. Môžeme podávať samostatne ako chuťovku, k prívarkom, polievkam alebo k mäsu. TIP: Výborný je v kombinácii s gyrosom a šalátom tzatziki.
3. Po vykysnutí rozdelíme na dve polovice (už nemiesime, ktoré vložíme na 2 plechy vystlané papierom na pečenie (teda každý zvlášť). Cesto na plechoch rukami roztlačíme po celej ploche (ak sa lepí, použijeme stierku na cesto) a následne potrieme zvyšným olejom a povrch zarovnáme. Na plechoch opäť necháme cesto nakysnúť na teplom mieste, pokiaľ zdvojnásobí svoju veľkosť (tiež cca hodinu). Vložíme do predhriatej rúry na 250°C a upečieme. Prvých 10 minút rúru neotvárame a po 10 minútach znížime teplotu na 230°C. Pečieme do zlatista.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Je veľmi chutný, dá sa podávať samostatne a aj ako príloha a zároveň je veľmi lacný.
1 ks | droždie |
---|---|
5-6 dl | voda vlažná |
5-6 dl | voda vlažná |
1 kg | múka hladká |
2 lyžička | soľ |
1 lyžička | cukor |
2 lyžica | rozmarín - čerstvý |
5 strúčikov | cesnak |
1,5 dl | olej |