rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Taliansky chlieb

Je veľmi chutný, dá sa podávať samostatne a aj ako príloha a zároveň je veľmi lacný.

postup:

  • Taliansky chlieb

    1. Najskôr si z droždia, cukru a teplej vody (približne teploty tela) spravíme kvások, ktorý necháme urobiť (cca 10-15 minút). Môžeme ho dať rovno do misky v ktorej budeme miesiť cesto. Po podkysnutí kvásku pridáme  ku kvásku 1dl olivového oleja a všetky ostatne ingrediencie, aj  cesnak a rozmarín. Vymiešame hladké cesto (malo by byť skôr redšie) a necháme nakysnúť 1 hodinu na teplom mieste.

  • 2. Môžeme podávať samostatne ako chuťovku, k prívarkom, polievkam alebo k mäsu. TIP: Výborný je v kombinácii s gyrosom a šalátom tzatziki.

  • 3. Po vykysnutí rozdelíme na dve polovice (už nemiesime, ktoré vložíme na 2 plechy vystlané papierom na pečenie (teda každý zvlášť). Cesto na plechoch rukami roztlačíme po celej ploche (ak sa lepí, použijeme stierku na cesto) a následne potrieme zvyšným olejom a povrch zarovnáme. Na plechoch opäť necháme cesto nakysnúť na teplom mieste, pokiaľ zdvojnásobí svoju veľkosť (tiež cca hodinu). Vložíme do predhriatej rúry na 250°C a upečieme. Prvých 10 minút rúru neotvárame a po 10 minútach znížime teplotu na 230°C. Pečieme do zlatista.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Taliansky chlieb

Je veľmi chutný, dá sa podávať samostatne a aj ako príloha a zároveň je veľmi lacný.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 min.
  • Teplota
    pečenia:
    230 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
1 ks droždie
5-6 dl voda vlažná
5-6 dl voda vlažná
1 kg múka hladká
2 lyžička soľ
1 lyžička cukor
2 lyžica rozmarín - čerstvý
5 strúčikov cesnak
1,5 dl olej
perníčky radia