Tiramisu z pravého mascarpone.
1. Uvaríme si kávu, ktorú necháme vychladnúť a tak pridáme amareto (alebo rum).
2. Šľahačku vymiešame do tuha, pridáme vanilky, stužovače a postupne zamiešame mascarpone.
3. Do plechu v rozmere asi 25x38 cm ukladáme prvú vrstvu máčane piškóty v káve, potom hmotu šľahačky s mascarpone, znova piškóty a nakoniec hmotu šľahačky s mascarpone. Vrch posýpeme cez sýtko kakaom. Necháme v chladničke do druhého dňa.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tiramisu z pravého mascarpone.
500 ml | mascarpone |
---|---|
500 ml | smotana na šľahanie 33% |
2 bal. | stužovač šľahačky |
2 bal. | vanilínový cukor |
400 g | piškóty ploché s cukrovou polevou |
400 ml | káva |
50 ml | amareto |
kakao |