Ak ste trpezlivý a chcete potešiť nielen chute ale aj oči, vyskúšajte túto tortu podľa fotoreceptu.
1. Vyšľaháme 4 žĺtky s 300g práškového cukru a 12 PL vody, pridáme múku, prášok do pečiva a vyšľahaný sneh (zo 4 vajec). Keď sa to všetko spojí, pridáme mleté orechy a premiešame vareškou a upečieme. Po upečení necháme vychladnúť a vytvarujeme si cesto do tvaru ryby.
2. Plát rozdelíme na 3 časti.
3. Tvarohovú plnku spravíme takto: zmiešame 200g Helie, 2 hrudkové tvarohy, 1 vanilkový cukor, 4-6 PL práškového cukru, 6 PL želatíny. Jednotlivé pláty plníme tvarohovou plnkou (môžeme pridať aj ovocie ako mandarinky, ananás atď.).
4. Pripravíme si marcipán: 250g práškového cukru, stužený tuk (Cera) veľkosť orecha, resp. koľko bude pýtať, 125g sušeného mlieka, 1 PL medu, 3PL vody, rozdelíme a pridáme farbu akú budeme potrebovať. Vyvaľkáme a natiahneme na tortu.
5. Zdobíme.
6. Zdobíme.
7. Zdobíme.
8. Zdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ak ste trpezlivý a chcete potešiť nielen chute ale aj oči, vyskúšajte túto tortu podľa fotoreceptu.
4 ks | vajcia |
---|---|
600 g | cukor práškový |
15 lyžica | voda |
100 g | orechy mleté |
200 g | múka polohrubá |
1 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
200 g | Helia |
2 bal. | tvaroh |
1 bal. | vanilínový cukor |
6 lyžica | želatina |
1 lyžička | Cera |
125 g | sušené mlieko |
1 lyžica | med |
potravinárska farba (rôzne farby) |