Tortou plnou lásky prebudíte všetky zmysly..
1. Príprava cesta: múku a prášok do pečiva zmiešame a preosejeme do misky. Pridáme krupicový cukor, 2 vajcia, Heliu a šľahačom na najvyššej rýchlosti šľaháme 2 minúty. Spracujeme hladké cesto, ktoré vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca a pečieme 20 minút pri teplote 160 °C.
2. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnúť.
3. Príprava krému: rozmixujeme 150g miešaného ovocia rôzneho druhu (maliny, brusnice, ríbezle, jahody atď.) s 30 g kryštálového cukru. Želatinu namočíme do vody a zatiaľ vyšľaháme 300 ml smotany.
4. Napučanú želatinu necháme rozpustiť s dvoma lyžicami rozmixovaného ovocia a primiešame k ostatnému ovociu. Jogurt zmiešame so šľahačkou a taktiež pridáme k ovociu.
5. Po vychladnutí cesto prerežeme napoly a naplníme časťou krému. Následne krémom natrieme aj celé srdce a necháme minimálne 3 hodiny v chladničke.
6. Na dozdobenie použijeme 100 ml šľahačky s vanilkovým cukrom, 150 g rôzneho ovocia podľa chuti a čokoládovú dekoráciu.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tortou plnou lásky prebudíte všetky zmysly..
100 g | Helia |
---|---|
100 g | múka hladká |
30 g | cukor kryštálový |
100 g | cukor krupicový |
400 ml | smotana na šľahanie 33% |
6 ks | želatina plátková |
300 g | ovocie rôzneho druhu |
1 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | vanilínový cukor |
250 ml | jogurt malinový |
2 ks | vajcia |