rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Tortu s trubičkami a ovocím

Táto torta sa hodí na oslavu narodenín alebo jednoducho pre potešenie niekoho blízkeho. Svieža ovocná tortička s fotopostupom pre vás :).

postup:

  • Tortu s trubičkami a ovocím

    1. Najprv si oddelíme bielka od žĺtkov. Bielky vymiešame na sneh, mixujeme kým nie je sneh takmer celkom hotový,prilejeme polovicu práškového cukru a poriadne vymiešame. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a pridáme 5 PL teplej vody, žĺtky vymiešavame aspoň 4 minúty. Do vymiešaných žĺtkov striedavo pridávame múku a sneh z bielkov, buď na najnižšom stupni mixéra alebo ručne vareškou/lyžičkou. Keď sa nám cesta spolu vymieša vylejeme ho to formy s priemerom 26 cm. Na dno formy som dala papier na pečenie. Tortu pečieme pri 175 °C cca 40-60 minút.

  • Tortu s trubičkami a ovocím

    2. Úplne vychladnutý korpus si rozrežeme na tri asi rovnaké časti.

  • Tortu s trubičkami a ovocím

    3. Krém pripravíme z 500 ml vychladenej šľahačky na šľahanie do ktorej pridáme stužovač šľahačky (smeta fix), a od oka kakao a cukor podľa chuti. Na jednotlivé časti korpusu si natrieme krém, odložíme si nejakú časť krému na boky. Dáme aspoň na polhodinu do chladničky.

  • Tortu s trubičkami a ovocím

    4. Na bok torty natrieme zvyšok krému a prilepíme naň trubičky.

  • Tortu s trubičkami a ovocím

    5. Na vrch torty si poukladáme rôzne ovocie. Nakoniec zalejeme ovocie tortovým želé, ktoré si pripravíme podľa návodu na obale.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Tortu s trubičkami a ovocím

Táto torta sa hodí na oslavu narodenín alebo jednoducho pre potešenie niekoho blízkeho. Svieža ovocná tortička s fotopostupom pre vás :).

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 11.07.2014
  • Celkový čas
    prípravy:
    120 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    40-60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    175 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
Cesto
5 ks vajcia
200 g polohrubej múky
200 g Práškový cukor
5 lyžica teplá voda
1/4 bal. prášok do pečiva
Plnka
500 ml smotana na šľahanie 33%
3 lyžička kakao
5 lyžička Práškový cukor
2 bal. stužovač šľahačky
Vrch - poleva
1 ks želé tortové
200 g ovocie rôzneho druhu
4 bal. trubičky
perníčky radia