rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Tradičné oškvarkové pagáče

Klasika, ktorá Vás nikdy nesklame s fotoreceptom.

postup:

  • Tradičné oškvarkové pagáče

    1. Z droždia a mlieka urobíme kvások, zatiaľ múku zmiešame so soľou, korením, cukrom a prilejeme kvások, dve žĺtka, kyslú smotanu, a vypracujeme cesto.

  • Tradičné oškvarkové pagáče

    2. Necháme vykysnúť.

  • Tradičné oškvarkové pagáče

    3. Cesto rozvaľkáme, potrieme pomletými oškvarkami (množstvo oškvariek podľa chuti).

  • Tradičné oškvarkové pagáče

    4. Preložíme a necháme oddychovať 30minut. 

  • Tradičné oškvarkové pagáče

    5. Znovu rozvaľkáme a potrieme vrstvou škvariek. Preložíme znovu na polovicu a necháme odpočívať 30minút  prikryté utierkou (čím viackrát zopakujete, tým viac odlupovacích vrstiev budete mať, pagáčiky budú viac opitejšie).

  • Tradičné oškvarkové pagáče

    6. Nakoniec trochu vyvaľkáme a vykrajujeme pagáče. Na vrchu nožom vytvoríme mriežku. Vrch potrieme žĺtkom.

  • Tradičné oškvarkové pagáče

    7. Pečieme pri 180 °C cca 20minút.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Tradičné oškvarkové pagáče

Klasika, ktorá Vás nikdy nesklame s fotoreceptom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    90 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
600 g múka hladká
3 ks žĺtok
1 ks smotana kyslá
30 g droždie
1 lyžička cukor práškový
1,5 dl mlieko
oškvarky mleté
perníčky radia