Klasika, ktorá Vás nikdy nesklame s fotoreceptom.
1. Z droždia a mlieka urobíme kvások, zatiaľ múku zmiešame so soľou, korením, cukrom a prilejeme kvások, dve žĺtka, kyslú smotanu, a vypracujeme cesto.
2. Necháme vykysnúť.
3. Cesto rozvaľkáme, potrieme pomletými oškvarkami (množstvo oškvariek podľa chuti).
4. Preložíme a necháme oddychovať 30minut.
5. Znovu rozvaľkáme a potrieme vrstvou škvariek. Preložíme znovu na polovicu a necháme odpočívať 30minút prikryté utierkou (čím viackrát zopakujete, tým viac odlupovacích vrstiev budete mať, pagáčiky budú viac opitejšie).
6. Nakoniec trochu vyvaľkáme a vykrajujeme pagáče. Na vrchu nožom vytvoríme mriežku. Vrch potrieme žĺtkom.
7. Pečieme pri 180 °C cca 20minút.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Klasika, ktorá Vás nikdy nesklame s fotoreceptom.
600 g | múka hladká |
---|---|
3 ks | žĺtok |
1 ks | smotana kyslá |
30 g | droždie |
1 lyžička | cukor práškový |
1,5 dl | mlieko |
oškvarky mleté |