Jednoduchá no hlavne chutná dvojfarebná bábovka.
1. Palmarin a práškový cukor mierne nahrejeme a vyšľaháme do peny, pridáme vajcia. Múku preosejeme, pridáme do nej kypriaci prášok do pečiva, maizenu a hrozienka. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny.
2. Časť hmoty odoberieme a primiešame preosiaty kakaový prášok.
3. Polovicu bielej hmoty dáme do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pridáme kakaovú časť a nakoniec zvyšok bielej hmoty.
4. Zahladíme a pri teplote 160 - 180 °C pomaly pečieme 45 - 60 minút.
5. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jednoduchá no hlavne chutná dvojfarebná bábovka.
250 g | Palmarín |
---|---|
125 g | múka hladká špeciál |
200 g | cukor práškový |
6 g | kypriaci prášok do pečiva |
125 g | maizena |
20 g | kakao |
100 g | hrozienka |
4 ks | vajcia |
100 ml | rum |