rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Trená bábovka s rumom

Jednoduchá no hlavne chutná dvojfarebná bábovka.

postup:

  • 1. Palmarin a práškový cukor mierne nahrejeme a vyšľaháme do peny, pridáme vajcia. Múku preosejeme, pridáme do nej kypriaci prášok do pečiva, maizenu a hrozienka. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny. 

  • 2. Časť hmoty odoberieme a primiešame preosiaty kakaový prášok. 

  • 3. Polovicu bielej hmoty dáme do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pridáme kakaovú časť a nakoniec zvyšok bielej hmoty.

  • 4. Zahladíme a pri teplote 160 - 180 °C pomaly pečieme 45 - 60 minút. 

  • 5. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Trená bábovka s rumom

Jednoduchá no hlavne chutná dvojfarebná bábovka.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 - 60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    140 - 160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
250 g Palmarín
125 g múka hladká špeciál
200 g cukor práškový
6 g kypriaci prášok do pečiva
125 g maizena
20 g kakao
100 g hrozienka
4 ks vajcia
100 ml rum

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia