Svieža a zároveň ovocná chuť vhodná na každú príležitosť.
1. Čokoládové piškótové cesto - bielka a kryštálový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Héliu rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Héliou a polohrubú múku. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pri teplote 200°C pečieme, približne 10 min. Po upečení a vychladnutí založíme na okraj rám, alebo plát vložíme do hlbšieho plechu. Rozotrieme tvarohový krém a poukladáme kúsky ovocia. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí zalejeme želatínou a Tvarohové želé rezy sú hotové.
2. Tvarohový krém – tvaroh, jogurt, práškový cukor a vanilínový cukor rozmiešame. Pridáme vyšľahanú smotanu a vychladnutú uvarenú želatínu. Hmotu rozotrieme na pripravený upečený plát z piškótového cesta. Vodu prevaríme. Želatínu namočíme do studenej vody a rozmiešame do prevarenej vody. Pozor už nevaríme. Pridáme portské víno.
3. Želé poleva – vodu a cukor prevaríme. Želatínu namočíme do studenej vody a rozmiešame do prevarenej vody, dochutíme citrónovou šťavou, necháme vychladnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Svieža a zároveň ovocná chuť vhodná na každú príležitosť.
60 g | čokoláda mliečna |
---|---|
20 g | cukor práškový |
60 g | Helia |
3 ks | vajce |
80 g | cukor kryštálový |
80 g | múka polohrubá |
250 ml | smotana na šľahanie 33% |
250 g | tvaroh - pasírovaný |
50 g | cukor práškový |
25 g | vanilínový cukor |
1 dl | voda |
20 g | želatina plátková |
20 g | Portské –koňakové víno |
2,5 dl | voda |
30 g | cukor kryštálový |
10 g | želatina |
1 lyžica | citrónová šťava |
250 g | Ovocie čerstvé – jahody, kivi |