rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Tvarohovo jahodový dezert s čokoládou

Tento zákusok vám rozhodne dožičí pôžitok, ktorý mnohonásobne odmení námahu a čas strávený jeho prípravou...

postup:

  • 1. Príprava piškótového korpusu: 3 bielka vyšľaháme so 60 g kryštálového cukru na tuhý sneh. Palmarin, 20 g práškového cukru a bielu čokoládu nahrejeme, rozmiešame a pridáme 3 žĺtka. Obidve hmoty spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s polievkovou lyžicou nastrúhanej kôry z pomaranča. Roztrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 180 °C pečieme približne 20 minút do svetlozlatej farby. 

  • 2. Príprava tvarohového krému: 200 g smotany vyšľaháme s 1 ks vanilínového cukru, pridáme prepasírovaný mäkký tvaroh a premiešame. 

  • 3. Príprava ovocného želé: 6 g plátkovej želatíny namočíme do studenej vody. Jahodové pyré z 300 g rozmixovaných čerstvých jahôd prevaríme s vodou a 20 g kryštálového cukru. Odstavíme, primiešame napučanú želatínu a necháme vychladnúť. 

  • 4. Príprava smotanovo ovocného krému: 300 g marhuľového kompótu aj s nálevom rozmixujeme so 100 g pomaranča aj s dužinou (bez jadier). 6 g plátkovej želatíny namočíme do studenej vody. Marhuľovo pomarančovú dreň prevaríme, odstavíme a primiešame napučanú želatínu. Necháme vychladnúť. 300 g smotany vyšľaháme a primiešame studené marhuľové želé. 

  • 5. Príprava čokoládového krému: horkú čokoládu a 50 g smotany nahrejeme a rozpustíme. 200 g smotany vyšľaháme a rozpustenú čokoládu do nej zľahka pridáme.

  • 6. Príprava ovocnej omáčky: 50 g hnedého cukru rozpustíme na karamel, pridáme 100 g ríbezľového alebo malinového džemu, vodu, rozvaríme a odstavíme. Pridáme citrónovú šťavu z 1/2 citróna, ovocie (30 g čučoriedok, 40 g ríbezlí alebo brusníc, 30 g černíc) a rum. Podávame studenú. Ovocie môže byť aj mrazené.

  • 7. Krém rozotrieme na vychladnutý piškótový korpus. Necháme vychladiť.

  • 8. Studené ovocné želé vylejeme na tvarohový krém. Pred zalievaním založíme kapsľové tvorítko (rám po okrajoch).

  • 9. Smotanovo ovocný krém vylejeme na vychladený a stuhnutý korpus s tvarohovým krémom a jahodovým želé. Necháme stuhnúť. 

  • 10. Po stuhnutí zákusok nakrájame a servírujeme spolu s čokoládovým krémom a ovocnou omáčkou. Vhodne dozdobíme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Tvarohovo jahodový dezert s čokoládou

Tento zákusok vám rozhodne dožičí pôžitok, ktorý mnohonásobne odmení námahu a čas strávený jeho prípravou...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
60 g Palmarín
60 g múka polohrubá
50 g cukor hnedý
80 g cukor kryštálový
20 g cukor práškový
100 g čokoláda horká 68%
60 g čokoláda biela
12 g želatina plátková
1 ks vanilínový cukor
250 g tvaroh - pasírovaný
750 g smotana na šľahanie 33%
300 g marhuľový džem
100 g malinový džem
300 g jahody - čerstvé
100 g pomaranč
30 g černice
30 g čučoriedky
40 g ríbezle alebo brusnice
1/2 ks citrón
3 ks vajcia
20 g rum
150 ml voda

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia