Tento zákusok vám rozhodne dožičí pôžitok, ktorý mnohonásobne odmení námahu a čas strávený jeho prípravou...
1. Príprava piškótového korpusu: 3 bielka vyšľaháme so 60 g kryštálového cukru na tuhý sneh. Palmarin, 20 g práškového cukru a bielu čokoládu nahrejeme, rozmiešame a pridáme 3 žĺtka. Obidve hmoty spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s polievkovou lyžicou nastrúhanej kôry z pomaranča. Roztrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 180 °C pečieme približne 20 minút do svetlozlatej farby.
2. Príprava tvarohového krému: 200 g smotany vyšľaháme s 1 ks vanilínového cukru, pridáme prepasírovaný mäkký tvaroh a premiešame.
3. Príprava ovocného želé: 6 g plátkovej želatíny namočíme do studenej vody. Jahodové pyré z 300 g rozmixovaných čerstvých jahôd prevaríme s vodou a 20 g kryštálového cukru. Odstavíme, primiešame napučanú želatínu a necháme vychladnúť.
4. Príprava smotanovo ovocného krému: 300 g marhuľového kompótu aj s nálevom rozmixujeme so 100 g pomaranča aj s dužinou (bez jadier). 6 g plátkovej želatíny namočíme do studenej vody. Marhuľovo pomarančovú dreň prevaríme, odstavíme a primiešame napučanú želatínu. Necháme vychladnúť. 300 g smotany vyšľaháme a primiešame studené marhuľové želé.
5. Príprava čokoládového krému: horkú čokoládu a 50 g smotany nahrejeme a rozpustíme. 200 g smotany vyšľaháme a rozpustenú čokoládu do nej zľahka pridáme.
6. Príprava ovocnej omáčky: 50 g hnedého cukru rozpustíme na karamel, pridáme 100 g ríbezľového alebo malinového džemu, vodu, rozvaríme a odstavíme. Pridáme citrónovú šťavu z 1/2 citróna, ovocie (30 g čučoriedok, 40 g ríbezlí alebo brusníc, 30 g černíc) a rum. Podávame studenú. Ovocie môže byť aj mrazené.
7. Krém rozotrieme na vychladnutý piškótový korpus. Necháme vychladiť.
8. Studené ovocné želé vylejeme na tvarohový krém. Pred zalievaním založíme kapsľové tvorítko (rám po okrajoch).
9. Smotanovo ovocný krém vylejeme na vychladený a stuhnutý korpus s tvarohovým krémom a jahodovým želé. Necháme stuhnúť.
10. Po stuhnutí zákusok nakrájame a servírujeme spolu s čokoládovým krémom a ovocnou omáčkou. Vhodne dozdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tento zákusok vám rozhodne dožičí pôžitok, ktorý mnohonásobne odmení námahu a čas strávený jeho prípravou...
60 g | Palmarín |
---|---|
60 g | múka polohrubá |
50 g | cukor hnedý |
80 g | cukor kryštálový |
20 g | cukor práškový |
100 g | čokoláda horká 68% |
60 g | čokoláda biela |
12 g | želatina plátková |
1 ks | vanilínový cukor |
250 g | tvaroh - pasírovaný |
750 g | smotana na šľahanie 33% |
300 g | marhuľový džem |
100 g | malinový džem |
300 g | jahody - čerstvé |
100 g | pomaranč |
30 g | černice |
30 g | čučoriedky |
40 g | ríbezle alebo brusnice |
1/2 ks | citrón |
3 ks | vajcia |
20 g | rum |
150 ml | voda |