Ľahká ovocná torta s plnkou a želatínovou polevou.
1. Piškótové cesto: žĺtka a 100g cukru vymiešame do penista, pridáme 75ml vlažnej vody, olej a pomaličky pridáme múku, prášok do pečiva, citrónovú kôru a nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov.
2. Plnka: Heliu vymiešame so 100g cukru, pridáme tvaroh a citrónovú šťavu. Dôkladne premiešame.
3. Na upečené cesto, ktoré nevyberáme z formy dáme plnku, na ktorú naukladáme mäkké ovocie, alebo kompót. (V mojom prípade broskyňový kompót a hrozna). Zalejeme ešte teplou rozpustenou čírou želatínou, ktorú urobíme podľa návodu z ktorý je uvedený na sáčku.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ľahká ovocná torta s plnkou a želatínovou polevou.
3 ks | vajcia |
---|---|
200 g | cukor práškový |
150 g | múka polohrubá |
1/2 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
citrónová kôra strúhaná | |
500 g | tvaroh |
125 g | Helia |
citrónová šťava | |
1 bal. | vanilínový cukor |
75 ml | olej |
ovocie rôzneho druhu | |
1 bal. | želatina |