Očarujúca kombinácia použitých surovín, skúste vlastnú tvorbu podľa fotoreceptu.
1. Sypké prísady - múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu dobre premiešame, pridáme Palmarin a žĺtky, zmiesime na cesto.
2. Zarobíme si: tvaroh, cukor, vanilka, citronová kôra. Vymiesené cesto dáme na pracovnú dosku, rozgúľame a pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech.
3. Na cesto natrieme tvarohovú hmotu a dáme piecť na 150°C.
4. Počas pečenia z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.
5. Vyberieme z trúby, na tvaroh dáme zavárané ríbezle (alebo iné ovocie). Dobré je také, ktoré je kyselkavé. Môže byť aj z mrazničky.
6. Na to nanesieme sneh.
7. Sneh zarovnáme a dáme znovu do trúby, ale teplotu stiahneme na cca 80°C a pečieme približne 15 min. Ja to sledujem, keď to má farbu do zlatova je to hotové.
8. Po vychladnutí nakrájame.
9. Pripravíme si suroviny.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Očarujúca kombinácia použitých surovín, skúste vlastnú tvorbu podľa fotoreceptu.
300 g | múka polohrubá |
---|---|
100 g | cukor práškový |
250 g | Palmarín |
6 ks | žĺtok |
2 lyžica | kakao |
1 lyžica | sóda bikarbóna |
500 g | tvaroh |
3 lyžica | cukor kryštálový |
1 ks | vanilka |
citrónová kôra strúhaná | |
1 konzerva | ríbezle |
6 ks | bielok |
6 lyžica | cukor kryštálový |
6 ks | bielok |