Máme radi sladké a radi skúšame aj chute nie príliš bežné a tento receptík takým je. Inšpirujte sa fotoreceptom.
1. Odvážime a zmiešame si všetky sypké suroviny okrem cukru (múka, prášok do pečiva, škorica a orechy)
2. Odvážime si cukor práškový, pridáme celé vajcia, Heliu a mlieko. Šľahačom vyšľaháme až sa nám všetky suroviny spoja.
3. Do tejto tekutej zmesy vmiešame sypkú zmes, a keď je hmota homogénna pridáme nastrúhané jablká.
4. Tie už iba zľahka vmiešame do cesta a môžeme začať piecť vafličky. Ja používam cca 3-4 polievkové lyžice na jednu dávku. Cesto kladieme do stredu nakoľko priklopením vrchnej dosky sa nám pekne roztlačí po celej ploche na pečenie. Vymasťovať formu nie je treba nakoľko cesto už obsahuje tuk - Heliu .
5. Pečenie jednotlivých wafličiek časovo nemám odmerané, ale keď prestane vo waflovači syčať cesto a unikať von para pozriem či už nie je cesto upečené. Takto som si to odskúšala ja, ale každý si už nájde ten správny grif. Výsledné upečené wafličky by mali vyzerať takto. Ja ich kladiem na mriežku aby vychladli, nenavlhli a ostali chrumkavé. Kto má chuť môže ich plniť lekvárom, zdobiť ovocím a šľahačkou ale nám chutia iba takéto prázdne.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Máme radi sladké a radi skúšame aj chute nie príliš bežné a tento receptík takým je. Inšpirujte sa fotoreceptom.
250 g | Helia |
---|---|
75 g | cukor práškový |
4 ks | vajce |
250 g | múka polohrubá |
1 lyžička | prášok do pečiva |
125 ml | mlieko vlažné |
300 g | jablká (strúhané) |
50 g | orechy mleté |
1 štipka | škorica mletá |