Vianoce bez vanilkových rožkov si nevieme predstaviť. Pri pečení vonia celá kuchyňa.
1. Múku a cukor preosejeme, pridáme mleté orechy, Palmarin a žĺtky. Spracujte suroviny na pevné cesto. Cesto dáme do chladničky na 2 hodiny zabalené do fólie.
2. Z cesta začneme vytvárať valčeky, ktoré tvarujeme do tvaru podkovy.
3. Pečieme pri teplote 180°C približne 15 min. Ja osobne trochu nadvihnem rožtek a keď je odspodu hnedý pripečený tak to vyberiem. Po upečení ich necháme na plechu krátko vychladnúť a potom ich, ešte teplé, obaľujte vo vanilkovom cukre. Vanilkový cukor si pripravíme z krupicového cukru a vydlabaného vanilkového struku.
Vianoce bez vanilkových rožkov si nevieme predstaviť. Pri pečení vonia celá kuchyňa.
200 g | Palmarín |
---|---|
300 g | hladkej múky |
50 g | práškového cukru |
200 g | Palmarin (zmäknutý) |
100 g | mleté orechy |
2 ks | žĺtok |
1 ks | vanilkový struk |
100 g | cukor práškový |