Tvarohový koláč z cestovín a lístkového cesta.
1. Plát cesta rozdelíme na dve polovice. Jednu dáme na dno pekáča vymasteného Palmarinom. Hrozienka namočíme do šálky s vodou. Do osolenej vriacej vody dáme variť rezance. Do vody pridáme lyžicu oleja. Uvarené rezance prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
2. Tvaroh vidličkou premiešame, pridáme k nemu polovicou cukru, žĺtky, Palmarin, citrónovú kôru, smotanu a vanilkový cukor. Zmes vyšľaháme elektrickým šľahačom. Bielky a zvyšok cukru vyšľaháme na hustý sneh. Do tvarohovej hmoty primiešame scedené hrozienka, cestoviny a sneh z bielkov.
3. Hmotu navrstvíme do pekáča. Povrch zarovnáme. Prikryjeme druhou časťou lístkového cesta a potrieme maslom. Vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme 40 až 50 minút. Koláč krájame až po úplnom vychladnutí.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tvarohový koláč z cestovín a lístkového cesta.