rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Vargabéles - Tvarohový koláč z cestovín

Tvarohový koláč z cestovín a lístkového cesta.

postup:

  • 1. Plát cesta rozdelíme na dve polovice. Jednu dáme na dno pekáča vymasteného Palmarinom. Hrozienka namočíme do šálky s vodou. Do osolenej vriacej vody dáme variť rezance. Do vody pridáme lyžicu oleja. Uvarené rezance prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

  • 2. Tvaroh vidličkou premiešame, pridáme k nemu polovicou cukru, žĺtky, Palmarin, citrónovú kôru, smotanu a vanilkový cukor. Zmes vyšľaháme elektrickým šľahačom. Bielky a zvyšok cukru vyšľaháme na hustý sneh. Do tvarohovej hmoty primiešame scedené hrozienka, cestoviny a sneh z bielkov.

  • 3. Hmotu navrstvíme do pekáča. Povrch zarovnáme. Prikryjeme druhou časťou lístkového cesta a potrieme maslom. Vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme 40 až 50 minút. Koláč krájame až po úplnom vychladnutí.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Vargabéles - Tvarohový koláč z cestovín

Tvarohový koláč z cestovín a lístkového cesta.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 09.10.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    -
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
1 ks lístkové cesto
100 g Palmarín
125 g cestovín (polievkové rezance)
300 g tvaroh
50 g Krupicového cukru
0,5 dl smotana na šľahanie
25 g Palmarín
2 ks žĺtok
2 ks bielky
1/2 ks citrón - citrónová kôra
1 bal. vanilkový cukor
hrozienka
perníčky radia