rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Veľkonočné keksy z vaječného likéru

Vďaka keksom získa aj misa s koláčmi nádych a atmosféru Veľkej noci.

postup:

  • 1. Príprava cesta: zmiešame hladkú múku, 100 g práškového cukru,  prášok do pečiva a 2 vanilkové cukry. Pridáme 2 polievkové lyžice vaječného likéru, roztopený Palmarin, 2 žĺtky a vypracujeme hladké cesto. 

  • 2. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm. Hranatou, zúbkovanou formičkou na cesto vykrajujeme keksy. Na jednej polovici vykrojených keksov vykrajujeme okrúhlou zúbkovanou formičkou (v tvare vajíčka) stredy. Druhú polovicu keksov necháme vcelku. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C maximálne 8 minút.

  • 3. Príprava krému: zo studeného mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý vanilkový puding. Pridáme 125 g zmäknutej Helie, 3 polievkové lyžice práškového cukru a trochu vaječného koňaku (2 - 3 pol. lyžice). Vyšľaháme nadýchaný krém.  

  • 4. Nevykrojené upečené keksy natrieme vrstvou vanilkového krému a zľahka na ne pritlačíme druhý diel s vajíčkovou dierkou v strede. Keksy dozdobíme čokoládovou polevou alebo farebnými cukríkmi ako veľkonočné vajíčka a na 2-3 hodiny odložíme do chladu.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Veľkonočné keksy z vaječného likéru

Vďaka keksom získa aj misa s koláčmi nádych a atmosféru Veľkej noci.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    8 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
200 g Palmarín
125 g Helia
400 g múka hladká
100 g cukor práškový
3 lyžica cukor práškový
1 ks krémový prášok Zlatý klas
1 lyžička kypriaci prášok do pečiva
2 bal. vanilínový cukor
čokoládová poleva
cukríky malé farebné
5 lyžica likér vaječný
2 ks vajcia
200 ml mlieko

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia