Vďaka keksom získa aj misa s koláčmi nádych a atmosféru Veľkej noci.
1. Príprava cesta: zmiešame hladkú múku, 100 g práškového cukru, prášok do pečiva a 2 vanilkové cukry. Pridáme 2 polievkové lyžice vaječného likéru, roztopený Palmarin, 2 žĺtky a vypracujeme hladké cesto.
2. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm. Hranatou, zúbkovanou formičkou na cesto vykrajujeme keksy. Na jednej polovici vykrojených keksov vykrajujeme okrúhlou zúbkovanou formičkou (v tvare vajíčka) stredy. Druhú polovicu keksov necháme vcelku. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C maximálne 8 minút.
3. Príprava krému: zo studeného mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý vanilkový puding. Pridáme 125 g zmäknutej Helie, 3 polievkové lyžice práškového cukru a trochu vaječného koňaku (2 - 3 pol. lyžice). Vyšľaháme nadýchaný krém.
4. Nevykrojené upečené keksy natrieme vrstvou vanilkového krému a zľahka na ne pritlačíme druhý diel s vajíčkovou dierkou v strede. Keksy dozdobíme čokoládovou polevou alebo farebnými cukríkmi ako veľkonočné vajíčka a na 2-3 hodiny odložíme do chladu.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Vďaka keksom získa aj misa s koláčmi nádych a atmosféru Veľkej noci.
200 g | Palmarín |
---|---|
125 g | Helia |
400 g | múka hladká |
100 g | cukor práškový |
3 lyžica | cukor práškový |
1 ks | krémový prášok Zlatý klas |
1 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
2 bal. | vanilínový cukor |
čokoládová poleva | |
cukríky malé farebné | |
5 lyžica | likér vaječný |
2 ks | vajcia |
200 ml | mlieko |