Oživia vo vás spomienky na detstvo a najlepšie pochúťky starej mamy.
1. Kvások pripravíme z malej časti mlieka, ktoré zohrejeme na teplotu približne 30 °C, pridáme trošku cukru a droždie. Necháme vykysnúť. Pridáme múku hladkú, polohrubú, rozpustenú Heliu, žĺtky, soľ, hrozienka, vanilínový cukor, mandľové lupienky, škoricu, zvyšný cukor a mlieko. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré dáme kysnúť.
2. Počas kysnutia ho 2 – 3 krát premiesime, aby bolo cesto pevné a pružné. Po vykysnutí cesto rozdelíme na malé kusy, vyvaľkáme a vždy z troch upletieme malá vrkoč. Upletené vrkoče ukladáme na vymastený plech, pred pečením potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme pri teplote 220 °C do svetlohnedej farby. Po upečení potrieme rozpusteným maslom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Oživia vo vás spomienky na detstvo a najlepšie pochúťky starej mamy.
125 g | múka hladká |
---|---|
125 g | múka polohrubá |
125 g | mlieko |
100 g | Helia |
50 g | cukor kryštálový |
štipka | soľ |
12 g | droždie |
1 ks | žĺtok |
50 g | hrozienka |
30 g | mandľové lupienky |
štipka | škorica mletá |
10 g | vanilínový cukor |
žĺtok na potretie | |
na potretie | maslo |