rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Veľkonočné vrkoče

Oživia vo vás spomienky na detstvo a najlepšie pochúťky starej mamy.

postup:

  • 1. Kvások pripravíme z malej časti mlieka, ktoré zohrejeme na teplotu približne 30 °C, pridáme trošku cukru a droždie. Necháme vykysnúť. Pridáme múku hladkú, polohrubú, rozpustenú Heliu, žĺtky, soľ, hrozienka, vanilínový cukor, mandľové lupienky, škoricu, zvyšný cukor a mlieko.  Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré dáme kysnúť.

  • 2. Počas kysnutia ho 2 – 3 krát premiesime, aby bolo cesto pevné a pružné. Po vykysnutí cesto rozdelíme na malé kusy, vyvaľkáme a vždy z troch upletieme malá vrkoč. Upletené vrkoče ukladáme na vymastený plech, pred pečením potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme pri teplote 220 °C do svetlohnedej farby. Po upečení potrieme rozpusteným maslom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Veľkonočné vrkoče

Oživia vo vás spomienky na detstvo a najlepšie pochúťky starej mamy.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    80 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
125 g múka hladká
125 g múka polohrubá
125 g mlieko
100 g Helia
50 g cukor kryštálový
štipka soľ
12 g droždie
1 ks žĺtok
50 g hrozienka
30 g mandľové lupienky
štipka škorica mletá
10 g vanilínový cukor
žĺtok na potretie
na potretie maslo
perníčky radia