Ručne vyrobeným zajačikom určite potešíte každého kupača...
1. Palmarin nakrájame na malé kúsky a necháme zmäknúť. Pridáme práškový cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky, vanilkový cukor a vymiesime do hladkej hmoty. Ochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou z 1/2 citrónu. Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
2. Hotové cesto naplníme do veľkonočnej zajačikovskej formy vymastenej Palmarinom a vysypanej múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 200° C asi 60 minut.
3. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Vrch zajačika posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ručne vyrobeným zajačikom určite potešíte každého kupača...
200 g | Palmarín |
---|---|
240 g | múka hladká |
200 g | cukor práškový |
6 g | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | vanilínový cukor |
5 ks | vajcia |
1/2 ks | citrón |