rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Veľkonočný zajačik

Ručne vyrobeným zajačikom určite potešíte každého kupača...

postup:

  • 1. Palmarin nakrájame na malé kúsky a necháme zmäknúť. Pridáme práškový cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky, vanilkový cukor a vymiesime do hladkej hmoty. Ochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou z 1/2 citrónu. Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.  

  • 2. Hotové cesto naplníme do veľkonočnej zajačikovskej formy vymastenej Palmarinom a vysypanej múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 200° C asi 60 minut.

  • 3. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Vrch zajačika posypeme práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Veľkonočný zajačik

Ručne vyrobeným zajačikom určite potešíte každého kupača...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
200 g Palmarín
240 g múka hladká
200 g cukor práškový
6 g kypriaci prášok do pečiva
1 ks vanilínový cukor
5 ks vajcia
1/2 ks citrón

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia