rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Veterníky

Milujem veterníky, aj keď je s tým veľa roboty, výsledok stojí zato.

postup:

  • 1. Do väčšieho hrnca dáme vodu, Palmari a necháme voľne rozpustiť. Pridáme múku, soľ a vymiešame na hustú kašu. Necháme trochu  vychladnúť, po jednom zašľaháme vajcia. Do vrecka dáme hviezdicový nástavec a vytláčame na vymastený plech tvary veterníkov. Rúru neotvárame, aby nesplasli. Pečieme pri 190°C asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme na polovice.

  • 2. Z mlieka, pudingu a cukru si uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Pridáme Heliu a vymiešame do hladka. Naplníme vrecko, plnku rovnomerne nanášame do veterníkov asi v 3 poschodiach. Spojíme. Nakoniec posypeme práškovým cukrom, poprípade roztopenou čokoládou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Veterníky

Milujem veterníky, aj keď je s tým veľa roboty, výsledok stojí zato.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    190 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 ml voda
160 g Palmarín
320 g múka polohrubá
7 ks vajce
štipka soľ
500 ml mlieko
1 a 1/2 bal. vanilínový cukor
3 lyžica cukor kryštálový
190 g Helia
perníčky radia