Milujem veterníky, aj keď je s tým veľa roboty, výsledok stojí zato.
1. Do väčšieho hrnca dáme vodu, Palmari a necháme voľne rozpustiť. Pridáme múku, soľ a vymiešame na hustú kašu. Necháme trochu vychladnúť, po jednom zašľaháme vajcia. Do vrecka dáme hviezdicový nástavec a vytláčame na vymastený plech tvary veterníkov. Rúru neotvárame, aby nesplasli. Pečieme pri 190°C asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme na polovice.
2. Z mlieka, pudingu a cukru si uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Pridáme Heliu a vymiešame do hladka. Naplníme vrecko, plnku rovnomerne nanášame do veterníkov asi v 3 poschodiach. Spojíme. Nakoniec posypeme práškovým cukrom, poprípade roztopenou čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Milujem veterníky, aj keď je s tým veľa roboty, výsledok stojí zato.
500 ml | voda |
---|---|
160 g | Palmarín |
320 g | múka polohrubá |
7 ks | vajce |
štipka | soľ |
500 ml | mlieko |
1 a 1/2 bal. | vanilínový cukor |
3 lyžica | cukor kryštálový |
190 g | Helia |