Chuťovo lahodný a výborný koláč s piškótami.
1. Príprava cesta: zmiešame 2 žĺtka s práškovým cukrom, múkou, 1 vanilínovým cukrom, Palmarinom, 70 ml mlieka, práškom do pečiva a pridáme vyšľahaný sneh z 2 bielkov. Všetky suroviny zmiešame a rozotrieme na plech. Pečieme cca 15 minút pri teplote 175 °C.
2. Príprava želatiny: v 1 litri vody varíme Tang a 2 Zlaté klasy s polievkovou lyžicou kryštálového cukru, kým hmota nezhustne. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na vychladnuté cesto.
3. Príprava plnky: kým koláč chladne, zmiešame kyslú smotanu, nátierkové maslo, 6 lyžíc kryštálového cukru a 1 vanilínový cukor. V mlieku vyšľaháme šľahačky so stužovačmi a troškou cukru. 3 plátky želatíny pripravíme podľa návodu. Všetko spolu zmiešame a rozotrieme na koláč.
4. Pomarančový džús rozmiešame s troškou rumu. 1 veľké balenie plochých piškót krátko namáčame do zmesi a ukladáme na smotanovú plnku. Rozpustíme čokoládu s Cerou a ozdobíme piškóty.
5. Necháme dobre stuhnúť a podávame.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chuťovo lahodný a výborný koláč s piškótami.
90 g | Palmarín |
---|---|
20 g | Cera |
150 g | múka polohrubá |
125 g | cukor práškový |
7 lyžica | cukor kryštálový |
2 ks | krémový prášok Zlatý klas |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
2 ks | vanilínový cukor |
2 ks | šľahačka prášková |
2 ks | šľahačkový stužovač |
1 ks | Tang tropical |
3 ks | želatina plátková |
1 ks | maslo nátierkové bez príchute |
375 g | smotana kyslá |
1 bal. | piškóty ploché s cukrovou polevou |
50 g | čokoláda na varenie |
200 ml | pomarančový džús |
370 ml | mlieko |
rum | |
2 ks | vajcia |