rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Viedenský rez

Chuťovo lahodný a výborný koláč s piškótami.

postup:

  • Viedenský rez

    1. Príprava cesta: zmiešame 2 žĺtka s práškovým cukrom, múkou, 1 vanilínovým cukrom, Palmarinom, 70 ml mlieka, práškom do pečiva a pridáme vyšľahaný sneh z 2 bielkov. Všetky suroviny zmiešame a rozotrieme na plech. Pečieme cca 15 minút pri teplote 175 °C.

  • Viedenský rez

    2. Príprava želatiny: v 1 litri vody varíme Tang a 2 Zlaté klasy s polievkovou lyžicou kryštálového cukru, kým hmota nezhustne. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na vychladnuté cesto.

  • Viedenský rez

    3. Príprava plnky: kým koláč chladne, zmiešame kyslú smotanu, nátierkové maslo, 6 lyžíc kryštálového cukru a 1 vanilínový cukor. V mlieku vyšľaháme šľahačky so stužovačmi a troškou cukru. 3 plátky želatíny pripravíme podľa návodu. Všetko spolu zmiešame a rozotrieme na koláč.

  • 4. Pomarančový džús rozmiešame s troškou rumu. 1 veľké balenie plochých piškót krátko namáčame do zmesi a ukladáme na smotanovú plnku. Rozpustíme čokoládu s Cerou a ozdobíme piškóty. 

  • 5. Necháme dobre stuhnúť a podávame.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Viedenský rez

Chuťovo lahodný a výborný koláč s piškótami.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    175 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
90 g Palmarín
20 g Cera
150 g múka polohrubá
125 g cukor práškový
7 lyžica cukor kryštálový
2 ks krémový prášok Zlatý klas
1 ks kypriaci prášok do pečiva
2 ks vanilínový cukor
2 ks šľahačka prášková
2 ks šľahačkový stužovač
1 ks Tang tropical
3 ks želatina plátková
1 ks maslo nátierkové bez príchute
375 g smotana kyslá
1 bal. piškóty ploché s cukrovou polevou
50 g čokoláda na varenie
200 ml pomarančový džús
370 ml mlieko
rum
2 ks vajcia

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia