Vyskúšajte tento výborný recept a vychutnajte si višňový krém s čokoládovým cestíčkom.
1. Čokoládová šľahaná hmota postup - bielka a cukor kryštálový vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Palmarin rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Palmarinom a polohrubú múku. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pri teplote 200°C upečieme, približne 15 min. Po vychladnutí vykrajujeme kolieska, ktoré plníme pomocou cukrárskeho vrecka višňovým krémom a višňovým želé. Po stuhnutí vhodne ozdobíme čokoládou a čerstvými višňami.
2. Višňový krém postup - z mlieka, cukru kryštálového, žĺtka, vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Dochutíme višňovým džemom. Vyšľaháme hladký krém.
3. Višňové želé postup – želatínu dáme do studenej vody napučať. Vodu a džem prevaríme, pridáme vykôstkované višne, krátko povaríme, odstavíme a primiešame napučanú želatínu. Necháme vychladnúť až sa začne tvoriť rôsol.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Vyskúšajte tento výborný recept a vychutnajte si višňový krém s čokoládovým cestíčkom.
60 g | čokoláda horká |
---|---|
24 g | cukor práškový |
60 g | Palmarín |
3 ks | vajcia |
60 g | cukor kryštálový |
60 g | múka polohrubá |
2,5 dl | mlieko |
35 g | Krémový prášok |
12 g | vanilínový cukor |
100 g | maslo |
100 g | Helia |
60 g | kryštalový cukor |
2 ml | rum |
1 ks | žĺtok |
150 g | višne |
50 g | višňový džem |
1 dl | voda |
5 g | želatina plátková |
150 g | višne |
50 g | čokoláda horká |