Domáce rožky pomocou domácej pekárne a ľahkého fotoreceptu.
1. Všetky ingrediencie dáme do pekárne najprv mokré: mlieko, olej, cukor, soľ, múka a nakoniec droždie a dáme program kysnuté cesto. Ak nemáme pekáreň musíme si vlastnoručne vymiesiť cesto a nechať vykysnúť.
2. Potom si cesto nakrájame tak cca na 12 kúskov a spravíme si gule, ktoré budeme vaľkať a stáčať do rožkov.
3. Poukladáme na plech, potrieme žĺtkom a necháme ešte kysnúť tak pol hodinku a šupneme do trúby na cca15 minúť na 200 stupňoch.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Domáce rožky pomocou domácej pekárne a ľahkého fotoreceptu.
500 g | múka hladká |
---|---|
300 ml | mlieko |
5 lyžica | olej |
1 lyžička | soľ |
1 lyžička | cukor kryštálový |
2 lyžička | droždie |