Tvarohová sladučká torta pre každého domáceho miláčika.
1. Palmarin a 125 g práškového cukru ušľaháme do peny. Pridáme postupne po jednom žĺtku. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zmiešame so žĺtkovým krémom. Primiešame tuhý sneh z bielkov.
2. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej srdcovej formy.
3. Upečieme v dobre vyhriatej rúre. Po miernom vychladnutí korpus vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť.
4. Počas pečenia si pripravíme plnku. Pripravíme si plátkovú želatinu podľa návodu na obale. Vyšľaháme cca 350ml šľahačky do tuha. Tvaroh vymiešame s 200 g práškového cukru a arómou prípadne citrónovou kôrou. Do tvarohu pridáme vo vodnom kúpeli rozpustenú želatínu a potom jemne vmiešame šľahačku. Zvyšných 150ml šľahačky si ponecháme na potrietie bokov torty a výzdobu na druhý deň.
5. Vychladnutý korpus rozkrojíme na 2 pláty. Spodný vložíme späť do tortovej formy. Vylejeme polovicu krému. Priložíme ďalší diel cesta a zalejeme zvyšným krémom.
6. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Na druhý deň vyberieme z formy a najlepšie čerstvo vyšľahanou zvyšnou šľahačkou (môžeme ju jemne prifarbiť potravinárskou farbou) potrieme boky torty a vyzdobíme tortu zhora napríklad i marcipánovými kvetmi. Ďalej dozdobíme podľa potreby.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tvarohová sladučká torta pre každého domáceho miláčika.
150 g | Palmarín |
---|---|
350 g | cukor práškový |
2 ks | vajcia |
250 g | múka polohrubá |
1 lyžička | prášok do pečiva |
6 ks | želatina plátková |
500 g | tvaroh nízkotučný ( jemný) |
500 ml | smotana na šľahanie 33% |
mandľová aróma |