rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Zamatová roláda

Nádherná, jemná, priam neskutočne skutočná roláda. Takto krásne si ju viete urobiť aj vy podľa fotoreceptu.

postup:

  • Zamatová roláda

    1. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame po jednom žĺtku a stále šlaháme, potom pridáme múku, kakao a sódu bikarbónu zamiešame a vylejeme na vymastený plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do trúby a prudko upečieme cca za 5 min. Ešte horúce zrolujeme za pomoci papiera na pečenie na ktorom sa piškóta piekla a necháme vychladnúť. Medzitým si uvaríme hladký puding z mlieka múky a vanilky. Po jeho uvarení ešte do horúceho vyklopíme jedno celé vajce a vymiešame na hladkú kašu, ktorú necháme vychladnúť.

  • Zamatová roláda

    2. Medzitým si vyšľaháme 1 Palmarin a 4 PL práškového cukru a postupne pridávame pudingovú kašu a spolu vyšľaháme na hladký krém.

  • Zamatová roláda

    3. Keď sa nám vychladla kakaová piškóta natrieme na ňu polovicu bieleho krému.

  • Zamatová roláda

    4. Do druhej polovice krému pridáme kakao a natrieme na biely krém.

  • Zamatová roláda

    5. Opatrne stočíme do rolády, potrieme čokoládovou polevou a po jej stuhnutí pofŕkame bielou polevou zo sáčku.

  • Zamatová roláda

    6. Po stuhnutí pokrájame, je z toho 19 ks a dva okraje, nikdy sa mi nepodarilo nakrájať viacej.

  • Zamatová roláda

    7. Prichystáme si nasledovné suroviny.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Zamatová roláda

Nádherná, jemná, priam neskutočne skutočná roláda. Takto krásne si ju viete urobiť aj vy podľa fotoreceptu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
6 ks vajce
6 lyžica cukor kryštálový
2 lyžica múka polohrubá
3 lyžica kakao
1 lyžička sóda bikarbóna
2 dl mlieko
2 lyžica múka polohrubá
1 bal. vanilínový cukor
250 g Palmarín
4 lyžica cukor práškový
2 lyžica kakao
80 g Cera
1 lyžica olej
150 g čokoláda na varenie
čokoláda biela
perníčky radia