Nádherná, jemná, priam neskutočne skutočná roláda. Takto krásne si ju viete urobiť aj vy podľa fotoreceptu.
1. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame po jednom žĺtku a stále šlaháme, potom pridáme múku, kakao a sódu bikarbónu zamiešame a vylejeme na vymastený plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do trúby a prudko upečieme cca za 5 min. Ešte horúce zrolujeme za pomoci papiera na pečenie na ktorom sa piškóta piekla a necháme vychladnúť. Medzitým si uvaríme hladký puding z mlieka múky a vanilky. Po jeho uvarení ešte do horúceho vyklopíme jedno celé vajce a vymiešame na hladkú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
2. Medzitým si vyšľaháme 1 Palmarin a 4 PL práškového cukru a postupne pridávame pudingovú kašu a spolu vyšľaháme na hladký krém.
3. Keď sa nám vychladla kakaová piškóta natrieme na ňu polovicu bieleho krému.
4. Do druhej polovice krému pridáme kakao a natrieme na biely krém.
5. Opatrne stočíme do rolády, potrieme čokoládovou polevou a po jej stuhnutí pofŕkame bielou polevou zo sáčku.
6. Po stuhnutí pokrájame, je z toho 19 ks a dva okraje, nikdy sa mi nepodarilo nakrájať viacej.
7. Prichystáme si nasledovné suroviny.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Nádherná, jemná, priam neskutočne skutočná roláda. Takto krásne si ju viete urobiť aj vy podľa fotoreceptu.
6 ks | vajce |
---|---|
6 lyžica | cukor kryštálový |
2 lyžica | múka polohrubá |
3 lyžica | kakao |
1 lyžička | sóda bikarbóna |
2 dl | mlieko |
2 lyžica | múka polohrubá |
1 bal. | vanilínový cukor |
250 g | Palmarín |
4 lyžica | cukor práškový |
2 lyžica | kakao |
80 g | Cera |
1 lyžica | olej |
150 g | čokoláda na varenie |
čokoláda biela |